faux gin fizz

Faux Gin Fizz – Alcoholvrij

Faux Gin Fizz – Een lekkere frisse no booze cocktail met alcoholvrije gin, citroensap, suikersiroop en bruiswater. Check hier het recept!

Faux Gin Fizz – Alcoholvrij

Een heerlijke, frisse cocktail met alcoholvrije gin, citroensap, suikersiroop en bruiswater. De garnering van grapefruit en rozemarijn maken deze cocktail helemaal af!

Alcoholvrije Gin – Abstinence Cape Spice

Een tijdje terug alweer werd ik uitgenodigd voor de opening van de allereerste alcoholvrije slijterij van Nederland, de Nix & Nix store in Haarlem. Wat een te gek concept, een slijterij met een hele grote keuze aan alcoholvrije dranken! Wijn, bubbels, bier maar dus ook spirits. Geweldig natuurlijk om lekkere alcoholvrije cocktails mee te maken. Het was een gezellige avond, er werd veel geshaked en geproefd. Opvallend was ook dat er geen enkel glas was gesneuveld die avond, in tegenstelling tot feestjes waar wel alcohol wordt geschonken.

Inmiddels heeft Nix & Nix niet stilgezeten en poppen er steeds meer filialen op. Inmiddels vind je ze ook in Heerhugowaard en zeer binnenkort ook in Amsterdam en Amersfoort. Kijk even op de website voor openingstijden en locaties. In de winkels kun je namelijk ook proeven! En precies dat, vind ik het grote pluspunt aan Nix & Nix. Want ik snap dat je misschien wat wantrouwend bent over een alcoholvrije gin, rum of wijn. Bij de Nix & Nix store geven ze je uitgebreid advies. Ben je na het lezen van dit recept al helemaal overtuigd en wil je meteen bestellen, dat kan ook gewoon online via de website

Maar dan nog even over de Abstinence Cape Spice, een hele fijne alcoholvrije gin. Één van de betere, als je het mij vraagt. Deze spirit is mooi van smaak, je proeft citrus en iets kruidigs. Deze gin wordt geproduceerd en gebotteld in Zuid-Afrika en dat proef je terug door de botanicals die zijn gebruikt waarvan sommige alleen in de Kaap te vinden zijn. Je proeft grapefruit, limoen, peper, gember, venkel en buchu. Die laatste is, spreek uit als ‘boegoe’ is een kruid dat echt alleen in Zuid-Afrika voorkomt en is vol maar ook fris van smaak. Dit alles maakt dat deze gin een dikke aanrader is en zeker niet verdwijnt in een cocktail of in combinatie met tonic. 

Na mijn bezoek aan de Nix & Nix store kreeg ik deze fles mee om te proberen. Ik maakte er een Gin & Tonic mee en deze Gin Fizz. In beide cocktails komt de Abstince echt goed tot z’n recht. Heerlijk als je eens geen alcohol wil drinken, de BOB bent, zwanger bent of om wat voor reden dan ook. Hier thuis is de fles inmiddels bijna leeg. Het wordt dus weer eens tijd om een bezoekje te brengen aan één van de winkels en weer een nieuwe alcoholvrije spirit te proeven en te ontdekken!

Suikersiroop

Dat maak je natuurlijk makkelijk zelf! Je kunt het ook kopen maar als je het mij vraagt, is dat een beetje zonde van je geld. Voor een fles suikersiroop betaal je al snel €10,- terwijl zelf maken echt zo gepiept is. Het is niet meer dan een deel suiker oplossen in een deel water, that’s it! Check hier hoe je suikersiroop maakt. 

Faux gin fizz

Faux Gin Fizz – Alcoholvrij


 1. Koel je glas voor door het kort in de vriezer te zetten of er ijsblokjes in te doen.

 2. Schenk de gin, het citroensap en de suikersiroop in je shaker. Vul de shaker met voldoende ijsblokjes en shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden.

 3. Vul het voorgekoelde glas met vers ijs en schenk hier de cocktail in uit met behulp van een strainer/zeefje.

 4. Top af met bruiswater.

 5. Garneer met een schijfje grapefruit en takje rozemarijn. Pro tip: Verhit de rozemarijn kort met bijvoorbeeld een aansteker, blaas dan weer uit. Zo komt er nog meer smaak vrij!

 6. Cheers!

 
Check hier de printversie van dit recept.

Ga jij dit recept maken, heb je ‘m gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!
faux gin fizz

Faux Gin Fizz - Alcoholvrij

Porties 1 cocktail

Ingrediënten
  

 • 60 ml Alcoholvrije Gin Abstinence - Cape Spice
 • 20 ml vers citroensap
 • 10 ml suikersiroop
 • top af met bruiswater
 • schijfje grapefruit ter garnering
 • takje rozemarijn ter garnering
 • ijsblokjes
 • shaker
 • jigger / barmaatje
 • strainer / zeefje

Instructies
 

 • Koel je glas voor door het kort in de vriezer te zetten of er ijsblokjes in te doen.
 • Schenk de gin, het citroensap en de suikersiroop in je shaker. Vul de shaker met voldoende ijsblokjes en shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden.
 • Vul het voorgekoelde glas met vers ijs en schenk hier de cocktail in uit met behulp van een strainer/zeefje.
 • Top af met bruiswater.
 • Garneer met een schijfje grapefruit en takje rozemarijn. Pro tip: Verhit de rozemarijn kort met bijvoorbeeld een aansteker, blaas dan weer uit. Zo komt er nog meer smaak vrij!
 • Cheers!
Trefwoord alcoholvrij, citroen, gin
 • De fles Abstinence Cape Spice heb ik gekregen.
 • Deze post is geen samenwerking of betaald artikel.
Faux gin fizz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Scroll naar boven