suikersiroop
Borrels,  Met alcohol,  Siroop

Suikersiroop

Suikersiroop, een veel gebruikt ingrediënt bij het maken van cocktails. Nu niet in paniek raken, het is supersimpel om zelf te maken. Lees snel verder!

Suikersiroop

Suikersiroop, dit is een ingrediënt dat je vaak nodig hebt in cocktails. Meestal niet meer dan 10 of 15 ml, klinkt niet veel maar als je het niet gebruikt, is je cocktail echt niet compleet.

 

Het is erg makkelijk om te maken en je hebt het redelijk snel klaar. Het is eigenlijk gewoon suiker laten oplossen in heet water, afkoelen en gebruiken. Je kunt net zoveel  maken als je zelf wil. Drink je bijvoorbeeld vaak cocktails? Maak dan 200 ml suikersiroop. Bewaar het in een schone droge fles en je kunt het 3 maanden bewaren.  Ik gebruik zelf vaak waterflesjes om het in te bewaren en plak er een sticker op met de datum van bereiden. 

 

Maak je een grote batch maar wil je ook NU een cocktail maken? Schenk dan de hoeveelheid die je nodig hebt alvast in een jigger/maatje en wacht even 10 minuten, dan is het veel sneller op afgekoeld. Sorry, die 10 minuten moet je dus wachten.

 

Rich syrup en Simple syrup

Je hebt verschillende verhoudingen in het maken van suikersiroop. Meestal vind je in cocktailrecepten het woord ‘suikersiroop’ maar soms staat er simple syrup of rich syrup. Het verschil daarin is de verhouding. Simple syrup is 1:1 en rich syrup is 2:1. Kies welke jij wil en experimenteer! Ik kies meestal voor de 2:1 en gebruik dit ook in de recepten die je vindt op Borrels & Bites. Maar kies vooral wat jij lekker vindt.

Suikersiroop

Bereidingstijd5 min

Equipment

  • Steelpan

Ingrediënten

Suikersiroop - Rich syrup

  • 400 gram suiker
  • 200 ml water

Suikersiroop - Simple syrup

  • 200 gram suiker
  • 200 ml water

Instructies

  • Voeg de suiker en het water toe aan de steelpan.
  • Zet op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. haal dan van het vuur.
  • Het water mag niet koken
  • Laat de suikersiroop afkoelen voor gebruik.

Je kunt natuurlijk net zoveel suikersiroop maken als je zelf wil. In dit recept gebruik je 200 ml maar je kunt natuurlijk ook 50 ml gebruiken en 100 gram suiker. 

 

Zin om aan de slag te gaan? Bekijk hier de lekker cocktailrecepten! 

Cheers!

Marcella

 

Volg Borrels & Bites op Facebook en Instagram en mis niks!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: