suikersiroop

Suikersiroop

Suikersiroop, een veel gebruikt ingrediënt bij het maken van cocktails. Nu niet in paniek raken, het is supersimpel om zelf te maken. Lees snel verder!

Suikersiroop

Dit is een ingrediënt dat je vaak nodig hebt in cocktails. Meestal niet meer dan 10 of 15 ml, klinkt niet veel maar als je het niet gebruikt, is je cocktail echt niet compleet.

Het is erg makkelijk om te maken en je hebt het redelijk snel klaar. Het is eigenlijk gewoon suiker laten oplossen in heet water, afkoelen en gebruiken. Je kunt net zoveel maken als je zelf wil. Drink je bijvoorbeeld vaak cocktails? Maak dan 200 ml suikersiroop. Bewaar het in een schone fles en je kunt het 3 weken bewaren. Heb je wat meer gemaakt en wil je het wat langer bewaren? Voeg dan een scheutje vodka toe, dan kun je het ongeveer 3 maanden bewaren in de koelkast. 

Maak je een grote batch maar wil je ook NU een cocktail maken? Schenk dan de hoeveelheid die je nodig hebt alvast in een jigger/maatje en wacht even 10 minuten, dan is het veel sneller op afgekoeld. Sorry, die 10 minuten moet je dus wachten.

Rich syrup en Simple syrup

Je hebt verschillende verhoudingen in het maken van suikersiroop. Meestal vind je in cocktailrecepten het woord ‘suikersiroop’ maar soms staat er simple syrup of rich syrup. Het verschil daarin is de verhouding. Simple syrup is 1:1, dus 1 deel suiker en 1 deel water. Rich syrup is 2:1, dus twee delen suiker en 1 deel water.  Kies welke jij wil en experimenteer! Ik kies meestal voor de 2:1 en gebruik dit ook in de recepten die je vindt op Borrels & Bites. Maar kies vooral wat jij lekker vindt.

Dit is een recept voor een basissiroop maar je kunt er ontzettend veel mee varieren. Zo kun je frambozensiroop maken, lavendelsiroop of maak het met vlierbloesem! Ik maak altijd alle siropen zelf, en als ik ze maak deel ik het hier op Borrels & Bites. Bekijk hier de pagina met siropen.

suikersiroop

Suikersiroop

Zo maak je zelf suikersiroop!
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Siroop
Bereiding Samenstellen

Ook nodig

  • Steelpan

Ingrediënten
  

Suikersiroop - Rich syrup

  • 400 gram suiker
  • 200 ml water

Suikersiroop - Simple syrup

  • 200 gram suiker
  • 200 ml water

Instructies
 

  • Voeg de suiker en het water toe aan de steelpan.
  • Zet op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. haal dan van het vuur.
  • Het water mag niet koken
  • Laat de suikersiroop afkoelen voor gebruik.
Trefwoord siroop, suiker

Je kunt natuurlijk net zoveel suikersiroop maken als je zelf wil. In dit recept gebruik je 200 ml maar je kunt natuurlijk ook 50 ml gebruiken en 100 gram suiker. 

 

 

Ga jij dit recept maken, heb je het gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven