pornstar martini recept
Borrels,  Cocktail,  Met alcohol,  Zoete cocktails

PORNSTAR MARTINI

De Pornstar Martini. Laat je niet misleiden door de naam, er zit helemaal geen martini in! Wel onder andere lekkere passievrucht, vanille en je drinkt ‘m met een klein glaasje bubbels on the side. Lees snel verder voor het recept!

pornstar martini receptNiet alle ingrediënten koop je ready made in de winkel. Deze cocktail vraagt wel wat voorbereiding, ik maakte namelijk zelf de vanillesiroop. Een showstopper is het wel! Toen ik deze cocktail voor het eerst dronk was ik meteen verkocht, ben benieuwd of jij ook meteen fan bent.

De Pornstar Martini komt in een martiniglas en een shotglas. In het shotglas serveer je de bubbels. Het is de bedoeling dat je één voor één een slokje neemt van beide glazen, zo komen de smaken het best tot zijn recht! Dus nip en nip en nip en nip.

Tip! Check de kortingscode onderaan de pagina en bestel je flessen online!

PORNSTAR MARTINI

 • 2 passievruchten
 • 60 ml Wodka
 • 15 ml Passoa
 • 15 ml vanillesiroop (zelfgemaakt)
 • 15 ml vers limoensap
 • 60 ml bubbels (Cava, Champagne)
 • 1 vanillestokje
 • 250 gram kristalsuiker
 • 250 ml water
Steelpan
Fijne zeef
Methode: Shake
Glas: Martiniglas en shotglas

Vanillesiroop maken

 1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Doe deze samen met het water en de kristalsuiker in een steelpan en verwarm op laag vuur. Het mag niet koken. Verwarm dit ongeveer 10 minuten op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen voor gebruik.

 2. Let op: je maakt meer siroop dan nodig. Je kunt het recept aanpassen indien nodig of je bewaart de siroop in een afgesloten en schone glazen fles. Je kunt de siroop ongeveer 3 maanden bewaren. Vergeet er niet een stickertje met datum op te zetten. 

Cocktail maken

 1. Koel je glas door er wat ijs in te doen of door het kort in de vriezer te zetten.

 2. Snijd de passievruchten door de helft en schep van 3 helften het vruchtvlees eruit en doe dit in je shaker. Bewaar de laatste helft voor de garnering.

 3. Voeg nu de wodka, passoa, limoensap en de vanillesiroop toe aan de shaker met was ijsklontjes en shake zo’n 12 seconden zo hard als je kan.

 4. Gooi het ijs weg uit je voorgekoelde glas en zeef je cocktail hierin uit. Garneer met de halve passievrucht. Geef er eventueel een mooi klein lepeltje bij.

 5. Schenk de bubbels uit in het shotglas. 

 

Meer cocktailinspiratie? of zoek je er een lekker hapje bij? Check dan de Borrelspagina of neem een kijkje bij de Bites!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
%d bloggers liken dit: