dutch brunch

Dutch Brunch

Dutch brunch, een cocktail met By the Dutch advocaat, gin en sitroensap. Lees snel verder voor het recept!

Dutch brunch

Een romige en frisse cocktail met By the Dutch advocaat, dry gin en citroensap. Gegarneerd met een sinaasappelzest, want dat maakt ‘m nou net helemaal af. Ik maakte al eerder een keer een cocktail met deze advocaat, de snowball.  Ik vond het weer eens tijd om met deze fles aan de slag te gaan en daar heb ik geen spijt van! Toevallig maakte ik de Snowball ook rond deze tijd van het jaar (pasen), op een of andere manier past advocaat gewoon goed bij de start van de lente.

 

De By the Dutch advocaat is anders dan die je waarschijnlijk kent van bij je opa of oma. Deze drink je niet met slagroom en is ook niet zo ontzettend geel. Hij is romig, zacht en juist daarom zo perfect in een cocktail. Wist je dat advocaat een traditionele Hollandse likeur is? Het wordt gemaakt van scharreleieren, deze is hand crafted en heeft een hint van vanille. Love it!

dutch brunch

Paasbrunch met Dutch Brunch

Niet voor niets dat ik je vlak voor de paasdagen blij ga maken met deze cocktail. Advocaat past gewoon zo goed in deze tijd van het jaar. Het zal de associatie met ei wel zijn denk ik? Deze cocktail is dan ook perfect als aperitief voor tijdens de paasbrunch.

 

Inspiratie voor dit drankje komt van een bestaande cocktail, de Dutch Breakfast. In deze cocktail wordt een andere soort advocaat gebruikt, gin en een vanille likeur. Omdat in de By the Dutch advocaat al een hint van vanille zit, heb je deze niet nodig. Om wel credits te geven aan mijn inspiratiebron én aan het hoofdingrediënt heb ik de Borrels & Bites variant Dutch Brunch genoemd. Ook meteen een hint naar een gelegenheid wanneer je deze cocktail kunt drinken 🙂 Wist je trouwens dat het woord Brunch een samensmelting is van de woorden breakfast en lunch

 

Tip! Check de kortingscode onderaan de pagina en bestel je flessen online!


Dutch Brunch

Dunschiller

Shaker

Strainer

Ijs

 1. Maak eerst eventueel je suikersiroop klaar. Check hier het recept.

 2. Koel je glas voor door er ijs in te doen of zet in de vriezer.

 3. Zorg dat je je garnituur klaar hebt. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de schil van de sinaasappel. Leg je sinaasappelschil op een snijplank en probeer zoveel mogelijk wit van de binnenkant van de schil weg te snijden. Snijd de schil in een rechthoek en rol om je vinger of een rietje om er een krul van te maken.

 4. Pers de citroen.

 5. Doe de advocaat, gin, citroensap en suikersiroop in een shaker. Voeg ijsblokjes toe en shake zo hard als je kunt voor ongeveer 12 seconden.

 6. Haal je glas uit de vriezer of haal het ijs uit je voorgekoelde glas.

 7. Schenk met behulp van de strainer je cocktail uit zonder ijs.

 8. Garneer met de sinaasappel.

Klik hier om dit recept te printen!
 

De garnituur van sinaasappel maakt het helemaal af. Misschien lijkt het vreemd om een garnituur te gebruiken van een ingrediënt die je niet terugvindt in de cocktail. Meestal is het ook zo dat het garnituur al een beetje verraadt waar de cocktail naar smaakt. Toch gebruik je voor deze cocktail een sinaasappelschil. Het is namelijk zo dat wanneer je een slokje neemt, de geur van de schil iets doet met de smaak van de cocktail. Zoveel kan een klein detail dus brengen! 

 

Ik ben heel benieuwd wat je van deze cocktail vindt en of je ‘m gaat maken! Laat het weten in de comments.

 

Cheers!

Marcella

dutch brunch

Dutch Brunch

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1

Ingrediënten
  

 • 45 ml By the Dutch advocaat
 • 45 ml Tanquery Dry Gin
 • 30 ml citroensap
 • 7.5 ml suikersiroop
 • 1 sinaasappel

Dunschiller

  Shaker

   Strainer

    Ijs

     Instructies
      

     • Maak eerst eventueel je suikersiroop klaar. Check hier het recept.
     • Koel je glas voor door er ijs in te doen of zet in de vriezer.
     • Zorg dat je je garnituur klaar hebt. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de schil van de sinaasappel. Leg je sinaasappelschil op een snijplank en probeer er zoveel mogelijk wit van binnenkant van de schil weg te snijden. Snijd de schil in een rechthoek en rol om je vinger of een rietje om er een krul van te maken.
     • Pers de citroen.
     • Doe de advocaat, gin, citroensap en suikersiroop in een shaker. Voeg ijsblokjes toe en shake zo hard als je kunt voor ongeveer 12 seconden.
     • Haal je glas uit de vriezer of haal het ijs uit je voorgekoelde glas.
     • Schenk met behulp van de strainer je cocktail uit zonder ijs.
     • Garneer met de sinaasappel.

     Laat een reactie achter

     Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

     Recipe Rating
     Scroll naar boven