snowball cocktail
Borrels,  frisse cocktails,  Met alcohol,  Zoete cocktails

Snowball cocktail

Snowball cocktail, met advocaat! Ja echt, advocaat en dan zonder de slagroom. Deze advocaat van By the Dutch is heerlijk romig en zacht, perfect voor deze cocktail met verder limoensap en citroenlimonade. Lees verder voor het recept! 

Ik ben aanhanger van het populair maken van Nederlandse dranken. Ik schreef al eens over de revival van jenever, met bijpassende cocktail. Toen ik deze fles voorbij zag komen op Instagram maakte ik dan ook een klein vreugdedansje. Toen ik een mailtje van By the Dutch kreeg of ik er een cocktail mee wilde maken, werd dit een vreugde-macarena, of klompendans, net hoe je het bekijkt!

snowball cocktailIk kreeg een prachtige kist opgestuurd met deze mooie fles advocaat, een citroenlimonade en een avoseedo. Avo-what-o? Nou, een soort plastic bootje om je avocado-pit in te doen en dit in een bakje water te laten drijven. En als het goed is, komt er dan na 3 maanden een plantje uit. Ik zal in mijn Instagram stories af en toe een update geven, tot nu toe drijft er alleen maar een pit in een groene boot :).

Maar goed, avocado, advocaat? Hoe zit het nou? Achterop fles staat alles uitgelegd. Er staat namelijk dat de herkomst van advocaat onduidelijk is. Sommigen zeggen dat de naam is afgeleid van een alcoholische drank dat de Nederlandse kolonisten maakte van avocado, ze probeerden de romige textuur van de vrucht na te bootsen in een likeur. Anderen zeggen weer dat het zijn naam te danken heeft aan het drankje dat voornamelijk werd gedronken door advocaten en het een afgekorte naam is van ‘advocatenborrel’. Het zou namelijk ook nog eens de keel smeren, handig tijdens het spreken in de rechtbank!

snowball cocktail
Deze advocaat is in ieder geval heerlijk romig en zacht van smaak. Zeker in de mix in deze Snowball cocktail. Een makkelijke cocktail, want je build ‘m, je stapelt eigenlijk de ingrediënten. Daarna roer je het en klaar!

snowball cocktail

Snowball cocktail

Een zachte frisse cocktail
Voorbereidingstijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Build
Porties 1 cocktail

Ingrediënten
  

 • 60 ml Advocaat By the Dutch
 • 20 ml vers limoensap
 • 100 ml citroenlimonade

Ijsblokjes

  Methode: build & stir

   Garnering: halve uitgeperste limoen

    Instructies
     

    • Vul je glas met ijsblokjes en schenk het limoensap en de limonade hierover.
    • Schenk nu de advocaat erover en roer kort.
    • Garneer met de halve uitgeperste limoen.
    Trefwoord advocaat, limoen, limonade

    Easy does it! Ik vind dit dé perfecte paascocktail. Ik heb zelf nog geen plannen met pasen, maar ben wel aan het nadenken om een paasbrunch te organiseren, alleen maar om mensen te laten genieten van deze cocktail!

    Meer weten van de advocaat van By the Dutch? Meer info vind je hier!

    Cheers!

    snowball cocktail

    Laat een antwoord achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Recipe Rating