oranje koningsdag cocktails

7x Oranje Koningsdag cocktails

7 x de lekkerste oranje Koningsdag cocktails! Bekijk hier wat jij gaat drinken met Koningsdag!

7x oranje koningsdag cocktails

Ik heb de lekkerste oranje cocktails van mijn blog even voor je op een rijtje gezet, wel zo handig en dat scheelt jou weer zoektijd. Een dagje legitiem day drinking laten we natuurlijk niet zo aan ons neus voorbij gaan! Drink natuurlijk wel met mate. Dat is voor jezelf beter, voor je omgeving en voor je volgende dag.

Maar áls je een drankje neemt, neem dan echt wat lekkers. Klakkeloos die fles rosé achterover tikken op een druk plein en beukende beats op de achtergrond hebben we toch wel een keer gehad. We zijn inmiddels geen 16 meer (ik dan, jij misschien wel. Zo wel, wegwezen hier! Zie je over 2 jaar weer) dus level je drinking game even up met deze fancy cocktails! 

1. Dutch Caipirinha

Wat een lekkere frisse cocktail met sinaasappel en old Genever van By the Dutch. Deze cocktail muddle je en build je. Geen shaker nodig dus! Klik hier voor het recept.

dutch capirinha
Dutch Caipirinha

2. Graperol Spritz

Nee geen ‘grap’ maar een Graperol Spritz! De ‘gr’ komt van de grapefruit.  Een lekkere frisse cocktail met verse grapefruit, Aperol, prosecco en bruiswater. Ook deze cocktail build je. Geen shaker nodig! Bekijk het recept hier.

graperol spritz
Graperol Spritz

3. Aperol Spritz

Een klassieker en juist daarom mag de Aperol niet ontbreken in dit lijstje. Een cocktail met Aperol, prosecco en bruiswater. Hier lees je hoe ik ‘m het liefste drink! 
aperol spritz
Aperol Spritz

4. Pornstar Martini

Deze cocktail blijft gewoon populair en toevallig is ‘ie ook hartstikke oranje! Komt dat even goed uit. De Pornstar Martini maak je met wodka, passoa, vanillesiroop en limoensap. Voor deze cocktail heb je een shaker nodig en de vanillesiroop maak je zelf. Deze versie van de Pornstar Martini is zonder eiwit. Bekijk hier het recept.

pornstar martini recept
Pornstar Martini

5. Margarita Bloedsinaasappel

Last but zeker not least! Deze heerlijke Margarita met bloedsinaasappel, tequila, triple sec en limoensap. Voor deze cocktail heb je een shaker nodig. Bekijk hier het recept.

margarita bloedsinaasappel
Margarita Bloedsinaasappel

6. Dutch Mule

Een variant op de Moscow Mule. Geen vodka maar oude jenever met verder ginger beer, limoen en Angostura bitters. Hier vind je het recept.

6. King & Queen

Fantastisch! Deze is bij mij echt favoriet. Gin met Campari, sinaasappel en citroensap en vanille. Die schuimkraag is bijna een gebakje. Bekijk hier het recept!

Leve de koning, hoezee!

Nou, als dat geen lekker lijstje is weet ik het ook niet meer! Ik krijg er zelf bijna keuzestress van. Ik denk dat ik zelf voor nummer 1 ga, de Dutch Caipirinha. Alhoewel een Aperol of een Graperol ook echt wel een Koningsdag vibe heeft. En die bloedsinaasappel is toch ook echt wel heel erg lekker met die tequila.. Zie je? Aan mij moet je het niet vragen. 

 

Welke ga jij drinken deze Koningsdag? Laat het weten in de comments!

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

Borrels & Bites in je inbox!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven