Tosti uit de Airfryer

Tosti uit de Airfryer

Tosti uit de Airfryer, mijn favoriet! Het brood is perfect getoast en de kaas heerlijk gesmolten. Bekijk hier het recept!

Tosti uit de Airfryer

Wat een uitvinding, die Airfryer. Inmiddels is dat grote zwarte mini-oventje niet meer weg te denken bij ons thuis. Even snel wat patatfrites bakken, wat bitterballen erin, stokbroodjes afbakken, of dus, een tosti.

Ik ben best een kritische tosti-eter. Zo vind ik de allerlekkerste tosti’s die uit een Milan apparaat. Deze krachtpatser vind je bij veel horeca, en is dan ook vaak te koop bij dat soort groothandels. Ook de prijs is niet mis, € 300 – € 400,- ben je er wel voor kwijt. 

Maar, dan heb je ook wat. Wat ik dan ook heb, is obesitas, want ik zou alleen nog maar tosti’s eten. Dus uit zelfbescherming voor de gezondheid en de portemonnee, is het beter om dit prachtige apparaat niet aan te schaffen. 

Maar goed, wat er dan zo goed aan is, is dat je de sandwich in een soort netje doet en deze hierin hangt. Waardoor de hitte goed wordt verdeeld en het brood luchtig blijft. Perfectie alom.

In een pantosti heb je dit ook, een goede tweede (eigenlijk derde) plek. Ook hier blijft het brood luchtig, al vind ik ‘m iets ’te gebakken’, qua smaak. Ik wil juist getoast, en dat smaakt net even iets anders. Ik had gezegd dat ik kritisch was, toch?

Dan is er nog dat andere apparaat, waar je het brood tussen plet (auw). Er zit zoveel liefde en moeite in om het brood luchtig te maken, zo’n pletter is in mijn inzicht dan een soort martelwerktuig voor dat prachtige brood. Ook de korstjes worden te hard, en een deel weer te zompig door het condens wat er in ontstaat. De kaas is of heel zoutig en hard of lava. Niet. Oke.

Maar toen, ontdekte ik de tosti uit de Airfryer. Ook gevaarlijk, qua gezondheid, want deze variant is verslavend lekker! Het is dat ik de Airfryer ergens hoog in een kast opberg, waardoor ik mijzelf nog kan bedwingen om niet alleen maar tosti’s te eten.

Wat er zo geweldig aan is, is dat ook hier, net als bij mijn favoriete Milan Toaster, de hitte goed wordt verdeeld. Het brood wordt niet geplet en het brood wordt getoast. Perfect!

Tips voor de perfecte Airfryer tosti

De truc is om het brood goed in te smeren met boter. Beide plakken brood aan beide zijden. Zet de Airfryer op stand manueel op 200 graden, en bak de tosti in 5-8 minuten. Wat ik altijd doe, is na 5 minuten het brood alvast doormidden snijden. Zo wordt de kaas nog beter gesmolten. Smullen!

Je kunt de kaas uitzoeken die je zelf lekker vindt. Niet te zuinig! Ik vind het lekker om te combineren. Ik heb vaak verschillende soorten (geraspte) kaas in huis, erg lekker om dit te gebruiken! 

Ook het brood dat je gebruikt maakt wel verschil. Ik ga graag naar mijn favoriete bakker voor een Frans brood. Ongesneden, zodat ik er lekkere dikke plakken van kan snijden. Ook dit kun je helemaal zelf kiezen. Maak er je eigen feestje van!

Tosti uit de airfryer


Tosti uit de Airfryer

 

De perfecte tosti uit de Airfryer, zo maak je ‘m!

 

 • Airfryer
 • bakpapier
 • 2 snee lekker brood
 • 4 el boter
 • kaas – 2 plakken of gebruik meerdere soorten geraspte kaas. Ik heb jonge kaas, mozzarella en cheddar gebruikt.
 • 1 plak gegrilde achterham – of een andere hamsoort (optioneel)
 1. Snijd twee plakken brood, als je een heel brood gebruikt, of neem twee sneetjes brood.

 2. Besmeer beide kanten van het brood met de boter.

 3. Leg op één van de sneetjes brood de helft van de kaas, doe hiertussen de ham (of houd ‘m vega) en bedek opnieuw met de overige kaas en leg het andere sneetje brood hierop.

 4. Druk de tosti iets aan, de broodjes kunnen iets van elkaar afglijden in de Airfryer als de kaas gaat smelten.

 5. Leg eventueel op een bakpapiertje en bak de tosti op 200 graden, stand manueel, in 5-8 minuten krokant en goud.

 6. Eventueel kun je na 5 minuten de tosti uit de Airfryer halen en deze al doormidden snijden. Bak daarna nog 3 minuten. Zo is je kaas perfect gesmolten!


Bekijk hier de printversie van dit recept.

Ga jij dit recept maken, heb je het gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!
Tosti uit de Airfryer

Tosti uit de Airfryer

De perfecte tosti uit de Airfryer, zo maak je 'm!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 13 minuten
Gang lunch, Ontbijt, Snack
Bereiding Airfryer
Porties 1 stuks

Ook nodig

 • Airfryer
 • bakpapier optioneel

Ingrediënten
  

 • 2 snee lekker brood
 • 4 el boter
 • kaas - 2 plakken of gebruik meerdere soorten geraspte kaas. Ik heb jonge kaas, mozzarella en cheddar gebruikt.
 • 1 plak gegrilde achterham - of een andere hamsoort optioneel

Instructies
 

 • Snijd twee plakken brood, als je een heel brood gebruikt, of neem twee sneetjes brood.
 • Besmeer beide kanten van het brood met de boter.
 • Leg op één van de sneetjes brood de helft van de kaas, doe hiertussen de ham (of houd 'm vega) en bedek opnieuw met de overige kaas en leg het andere sneetje brood hierop.
 • Druk de tosti iets aan, de broodjes kunnen iets van elkaar afglijden in de Airfryer als de kaas gaat smelten.
 • Leg eventueel op een bakpapiertje en bak de tosti op 200 graden, stand manueel, in 5-8 minuten krokant en goud.
 • Eventueel kun je na 5 minuten de tosti uit de Airfryer halen en deze al doormidden snijden. Bak daarna nog 3 minuten. Zo is je kaas perfect gesmolten!
Trefwoord airfryer, brood, kaas, tosti
Scroll naar boven