salty dog
Borrels,  frisse cocktails,  Met alcohol,  Zoete cocktails,  Cocktail

Salty dog – gin en grapefruit

Salty dog met Hendrick’s gin, grapefruitsap en bruiswater. Verfrissend en snel gemaakt! Bekijk hier het recept.

Salty dog – gin en grapefruit

Een heerlijke frisse en makkelijke cocktail die toch verrassend is van smaak. Daar houden we van!

Voor deze cocktail heb je geen shaker nodig, het is namelijk een ‘build cocktail’, bouwen dus, je bouwt als het ware de cocktail in het glas. Makkelijk dus, waardoor jij sneller van je drankje kunt genieten!

Voor deze cocktail gebruik je gin. En als je het mij vraagt, Hendrick’s gin. Deze gin is zacht en botanisch van smaak, zeker één van mijn favorieten! Ook lekker in de mix met tonic en veel ijs. Als je die fles dan toch in de kast hebt staan, probeer dan zeker ook eens deze cocktail!

De titel van de cocktail geeft het al een beetje weg, salty it is! Je geeft het glas namelijk een zoutrand. Dat vind ik zelf ontzettend lekker, het geeft een verrassende draai aan de cocktail. Het is een hele goede toevoeging aan het frisse van de grapefruit en het zachte, botanische van de gin. Heerlijk!

Voor dit recept heb ik grof zeezout gebruikt. Dat vind ik zelf altijd het lekkerste. Je hebt dan bij het drinken echt zoutkristalletjes in je mond die het een perfecte bite geeft. Geen tafelzout dus, dat kun je bewaren voor het koken.

Als jij of je gasten een zoutrand spannend vindt, kun je er ook voor kiezen om een halve rand te bedekken met zout. Het is natuurlijk de bedoeling dat je deze cocktail zonder rietje drinkt, maar als je het te salty vindt, dan kun je er ook voor kiezen om er alsnog een rietje bij te geven. #youdoyou

Suikersiroop

De gin is dus zacht, de grapefruit fris, je hebt dus nog iets zoets nodig om deze cocktail rond te maken. Dat doe je door een beetje suikersiroop toe te voegen. Ik heb 10ml in het recept staan, maar wil je het iets zoeter, voeg dan nog een beetje extra toe.

En suikersiroop, die maak je natuurlijk makkelijk zelf! Je kunt het ook kopen maar als je het mij vraagt, is dat een beetje zonde van je geld. Voor een fles suikersiroop betaal je al snel €10,- terwijl zelf maken echt zo gepiept is. Het is niet meer dan een deel suiker oplossen in een deel water, that’s it! Check hier hoe je suikersiroop maakt. 

 

Salty dog met hendricks gin en grapefruit-2


Salty Dog

Tip! Check de kortingscode onderaan de pagina en bestel je flessen online!

 

 • Mooi glas
 • schoteltje
 1. Snijd de grapefruit doormidden, snijd ook meteen een schijfje voor de garnering en snijd die weer door de helft. De ene helft gebruik je om te garneren, de andere helft van het schijfje heb je nodig voor de zoutrand.

 2. Neem een half schijfje grapefruit en ga hiermee langs de rand van het glas. Doe wat (grof) zeezout in een schoteltje en doop de rand van het glas in het zout. Draai een beetje zodat de hele rand bedekt is. Je kunt ook de helft van het glas doen, als je het minder zout wil hebben.

 3. Vul het glas met ijs.

 4. Schenk hier de Hendrick’s Gin over, dan het grapefruitsap en de suikersiroop. Roer even door.

 5. Top af met bruiswater.

 6. Garneer met het grapefruitschijfje.

 7. Cheers!

 
Bekijk hier de printversie van dit recept.

Ga jij dit recept maken, heb je het gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!
salty dog

Salty Dog

Hendrick's Gin en grapefruit cocktail
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 cocktail

Ook nodig

 • Mooi glas
 • schoteltje voor de zoutrond

Ingrediënten
  

 • 50 ml Hendrick's Gin
 • 100 ml grapefruitsap vers
 • 10 ml suikersiroop
 • top af met bruiswater
 • zout
 • schijfje grapefruit
 • ijsblokjes

Instructies
 

 • Snijd de grapefruit doormidden, snijd ook meteen een schijfje voor de garnering en snijd die weer door de helft. De ene helft gebruik je om te garneren, de andere helft van het schijfje heb je nodig voor de zoutrand.
 • Neem een half schijfje grapefruit en ga hiermee langs de rand van het glas. Doe wat (grof) zeezout in een schoteltje en doop de rand van het glas in het zout. Draai een beetje zodat de hele rand bedekt is. Je kunt ook de helft van het glas doen, als je het minder zout wil hebben.
 • Vul het glas met ijs.
 • Schenk hier de Hendrick's Gin over, dan het grapefruitsap en de suikersiroop. Roer even door.
 • Top af met bruiswater.
 • Garneer met het grapefruitschijfje.
 • Cheers!
Trefwoord cocktail, gin, grapefruit, hendricks, Makkelijk

Bron recept: Hendrick’s 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating