peer gember limoen ginger ale spritzer
Zonder alcohol

PEER, GEMBER, LIMOEN & GINGER ALE SPRITZER

Peer, gember, limoen en ginger ale. Je leest het goed, zonder alcohol. Kijk snel verder voor het recept van deze spritzer.

Peer, gember, limoen & ginger ale

Deze spritzer met peer, gember, limoen en Ginger Ale is heerlijk verfrissend en ook nog eens alcoholvrij!peer gember limoen ginger ale spritzer

De inspiratie voor deze spritzer heb ik van een drankje dat ik ooit kreeg bij Ron Gastrobar. Ik bestel niet snel een alcoholvrij drankje, maar omdat er destijds 2 mannetjes in mijn buik groeiden, had ik geen andere keus. The next best thing dan maar. Ik was niet teleurgesteld, het was heerlijk! Ik heb er toen een notitie van gemaakt in mijn telefoon, want dit zou ik zéker nog een keer maken.

Nu was mijn geheugen tijdens de tweelingzwangerschap zo lek als een finestrainer, dus uiteraard ben ik de notitie én het hele drankje helemaal vergeten. Totdat.. ik op Instagram vroeg wat jullie graag als cocktail of in een cocktail willen zien. Er werd geantwoord met ‘iets met gember’ en ‘alcoholvrij’. Oké, u vraagt, wij draaien! Ik ben diep in het archief gedoken, kon daar precies niks meer terugvinden maar heb toch deze alcoholvrije cocktail samengesteld.

Mocht je toch graag alcohol willen, voeg dan 30 ml wodka toe!

PEER, GEMBER, LIMOEN & GINGER ALE SPRITZER

Voorbereidingstijd 5 minuten
Porties 1

Ingrediënten
  

 • 1 rijpe peer
 • 1 cm verse gember
 • 10 ml limoensap
 • ginger ale

blender

  rasp

   crushed ijs

    Instructies
     

    • Schil de peer, rasp de gember en pers de limoen uit. 
    • Meng de peer, gember en het limoensap in de blender.
    • Voeg de crushed ijs toe en maal in de blender tot een slush
    • Schenk 2/3 van het glas vol met het peermengsel en top af met Ginger Ale.

    Voor deze spritzer gebruikte ik de Ginger Ale van Albert Heijn. Er zijn veel soorten Ginger Ale te verkrijgen, deze kan ik ook zeker aanraden!

    Nog meer alcoholvrije drankjes? Check dan deze pagina.

    Zoek je er een lekker hapje bij? Kijk dan hier.

    Volg je mij al op Facebook en Instagram? Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste recepten.

    Laat een antwoord achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Recipe Rating