oreo rolls -1

Oreo rolls met marshmallow

Oreo rolls met marshmallow, een lekkere zoete snack. Perfect voor halloween!  Maar daarna mag natuurlijk ook.

Oreo rolls met marshmallow

Een lekkere zoete snack! Smakelijk en ook nog eens heel makkelijk te maken. Je hebt croissantdeeg nodig, oreo’s, roomkaas en Fluff. Dit is een soort marshmallow spread, hier maak je het ‘spinnenweb’ mee, of wat het dan ook is. Een spooky effect, wat deze snack perfect maakt voor halloween! 

Na halloween mag je het natuurlijk ook maken, misschien kun je de marshmallow spread dan iets minder ‘grillig’  verdelen over de rolls.

Je gebruikt dus croissantdeeg voor dit recept, dit maakt dit recept ontzettend makkelijk. Ik gebruik hiervoor graag het deeg van Danerolles. Rol het deeg uit en verdeel het in 3 gelijke delen. Je hebt dus eigenlijk 3 rechthoeken die ieder bestaan uit twee punten. Snap je het nog? Knijp de diagonale lijn dicht zodat je een hele rechthoek hebt. Je verdeel het oreo-roomkaas mengsel hierover en rolt het op langs de korte zijde. Zodat je 4 gelijke plakjes kunt snijden van ongeveer 2-3 cm dik. 

Krijg je een error na het lezen van de beschrijving? Check dan even de Reel op mijn Instagram pagina of TikTok om te zien hoe ik het gemaakt heb.

Tip!

Rol de rolls niet te strak op. Het deeg is croissantdeeg, als het in de oven gaat zet het deeg wat uit. Als je het te strak hebt opgerold kan heet deeg niet meer in de breedte uitzetten, waardoor het de hoogte in gaat.

Zijn de rolletjes toch veranderd in torentjes na het bakken. Leg dan na het bakken een bakplaat of ovenschaal op de bovenkant van de rolletjes. Hiermee worden ze iets platter. Laat de plaat of schaal ongeveer 5 minuten liggen. Je hoeft het niet aan te drukken, dan worden ze weer té plat en verlies je de luchtigheid van de rolls.

oreo rolls -2


Oreo Rolls

Lekkere rolls met oreo vulling en marshmallow.

 • Bakplaat met bakpapier
 • hakmolen of keukenmachine
 • 1 blik croissantdeeg
 • 100 gram oreo’s
 • 100 gram roomkaas
 • 1 el melk
 • 4 el Fluff – Marshmallow spread – te koop bij Albert Heijn
 1. Verwarm de oven voor op 180C.

 2. Vermaal de oreo koekjes. Dit kun je doen met een keukenmachine of hakmolen of doe de koekjes in een zakje en knijp de koekjes fijn.

 3. Doe de gemalen koekjes in een kom met de roomkaas en meng dit door elkaar. Houd wat kruimels over om uiteindelijk over de rolls te strooien.

 4. Maak het blikje croissantdeeg open en rol het deeg uit. Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Je krijgt dan dus 3 rechthoeken, ieder rechthoek bestaat uit twee driehoeken. Maak de diagonale lijn dicht door het deeg tegen elkaar aan te knijpen.

 5. Verdeel het oreo-mengsel over de drie rechthoeken. Rol het deeg op langs de korte zijde (niet te strak!) waarbij je aan het einde het deeg aan elkaar vast knijpt (zoals je dat bij de diagonale lijn ook hebt gedaan). Snijd iedere rol in 4 gelijke plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je hebt uiteindelijk 12 rolletjes.

 6. Bestrijk iedere rol met wat melk. Bak het in 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze krokant en goudbruin zijn. Als de rolletjes iets omhoog zijn gegaan, kun je een ovenschaal of bakplaat op de bovenkant van de rolletjes leggen zodat ze iets platter worden. Dit doe je nadat je ze uit de oven hebt gehaald. Laat de rolls afkoelen.

 7. Doe de Fluff (marshmallow spread) in een schaaltje en roer het door om het wat soepeler te maken. Gebruik een vork om het ‘spinneweb’ effect te maken, trek/verdeel de Fluff over de oreo rolls.

 8. Strooi de overige oreo-kruimels over de rolls.


Bekijk hier de printversie van dit recept.

Ga jij dit recept maken, heb je het gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!
oreo rolls -1

Oreo Rolls

Lekkere rolls met oreo vulling en marshmallow.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Snack
Bereiding oven
Porties 12 stuks

Ook nodig

 • Bakplaat met bakpapier
 • hakmolen of keukenmachine optioneel

Ingrediënten
  

 • 1 blik croissantdeeg
 • 100 gram oreo's
 • 100 gram roomkaas
 • 1 el melk
 • 4 el Fluff - Marshmallow spread - te koop bij Albert Heijn

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180C.
 • Vermaal de oreo koekjes. Dit kun je doen met een keukenmachine of hakmolen of doe de koekjes in een zakje en knijp de koekjes fijn.
 • Doe de gemalen koekjes in een kom met de roomkaas en meng dit door elkaar. Houd wat kruimels over om uiteindelijk over de rolls te strooien.
 • Maak het blikje croissantdeeg open en rol het deeg uit. Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Je krijgt dan dus 3 rechthoeken, ieder rechthoek bestaat uit twee driehoeken. Maak de diagonale lijn dicht door het deeg tegen elkaar aan te knijpen.
 • Verdeel het oreo-mengsel over de drie rechthoeken. Rol het deeg op langs de korte zijde (niet te strak!) waarbij je aan het einde het deeg aan elkaar vast knijpt (zoals je dat bij de diagonale lijn ook hebt gedaan). Snijd iedere rol in 4 gelijke plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je hebt uiteindelijk 12 rolletjes.
 • Bestrijk iedere rol met wat melk. Bak het in 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze krokant en goudbruin zijn. Als de rolletjes iets omhoog zijn gegaan, kun je een ovenschaal of bakplaat op de bovenkant van de rolletjes leggen zodat ze iets platter worden. Dit doe je nadat je ze uit de oven hebt gehaald. Laat de rolls afkoelen.
 • Doe de Fluff (marshmallow spread) in een schaaltje en roer het door om het wat soepeler te maken. Gebruik een vork om het 'spinneweb' effect te maken, trek/verdeel de Fluff over de oreo rolls.
 • Strooi de overige oreo-kruimels over de rolls.
Trefwoord croissant, halloween, oreo, marshmallow

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Scroll naar boven