Corps reviver no2-1

Corps Reviver No2

Corps Reviver No2, een hele mooie cocktail met gin, Lillet Blanc, citroen, sinaasappel en een dash Absint! Bekijk hier het recept.

Corps Reviver No2

Dit is zo’n mooie cocktail! Fris, het heeft iets floraals en iets complex door de Absint. Heerlijk!

Natuurlijk fantastisch om te serveren bij een halloween feestje, maar buiten deze griezelige feestdag om kan ik je deze cocktail ook zeker aanraden. Het is bijna zonde om deze cocktail alleen in oktober te drinken.

In deze cocktail gebruik je ongeveer gelijke delen ingrediënten, op de Absint na. De dry gin geeft de cocktail een iets droge toevoeging, wat weer helemaal wordt opgehaald door de Lillet Blanc. Dit is een Frans apertiief gemaakt van druiven uit Bordeaux. Het is een soort gearomatiseerde wijn waar je citrus en iets floraals proeft met een heel licht bittertje. Je kunt het puur drinken met ijs, maar het is vooral heel erg goed in een cocktail. 

Dan wordt er nog sinaasappel toegevoegd in de vorm van triple sec. Ook weer een likeur die je graag in de kast wil hebben staan. Dit wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in een Margarita.

De Absint is de subtiele smaakmaker die deze cocktail haar complexiteit geeft. Absint is beroemd en berucht en zelfs een tijd verboden geweest in Europa. Het zou hallucinerend werken. Die hallucinaties lagen echter niet aan een spannende toevoeging in de drank maar vooral aan het alcoholpercentage, dit ligt namelijk op 55% – 70%. Je kunt je misschien zelf wel voorstellen dat je niet helemaal scherp meer bent na een paar glaasjes van dit groene spul. Vandaar dat je in deze cocktail maar een heel klein beetje toevoegt. De smaak is vooral anijs en venkel.

De Corps Reviver is een klassieke cocktail. ‘Ze’ zeggen dat de cocktail haar naam te danken heeft omdat het vaak werd gegeven aan iets te fanatieke barbezoekers. Als ze na een stevig avondje slapend aan de bar hingen, werd deze cocktail gegeven om het ‘corps’ weer op te laten leven. Ik vraag me af of dat nu echt zo verstandig was maar hé, wij hebben er anno nu een fijne cocktail aan over gehouden.

Misschien vraag je je af, vanwaar die no2 achter de naam. Dit staat voor nummer twee en dat betekent natuurlijk dat er ook een nummer is. Klopt, die maak je met cognac als basisspirit en verder Calvados en Vermouth.

Corps reviver no2-2
Tip! Check de kortingscode onderaan de pagina en bestel je flessen online. Morgen in huis!

Corps Reviver No2

 • Shaker + strainer/zeefje
 • Nick & Nora glas of martini- / klein wijnglas
 1. Koel je glas voor door er ijsblokjes in te doen (deze haal je uit het glas voor het inschenken van de cocktail) of zet het glas kort in de vriezer.

 2. Vul de shaker met de gin, triple sec, lillet blanc en het citroensap. Vul de shaker voor 2/3e met ijsblokjes en shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden.

 3. Schenk de cocktail uit, zonder ijs met behulp van een strainer/zeefje, in het voorgekoelde glas.

 4. Voeg 1 tl of 1 barspoon absint toe aan de cocktail, je hoeft dit niet door te roeren.

 5. Schil een deel van de citroenschil met een dunschiller of een scherp mes. Rol de schil om je vinger en doe het in het glas.

 6. Cheers!


 
Bekijk hier de printversie van dit recept.


Ga jij dit recept maken, heb je het gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!
Corps reviver no2-1

Corps Reviver No2

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Shaken
Porties 1 cocktail

Ook nodig

 • Shaker + strainer/zeefje
 • Nick & Nora glas of martini- / klein wijnglas

Ingrediënten
  

 • 22 ml dry gin
 • 22 ml triple sec
 • 22 ml lillet blanc
 • 22 ml citroensap
 • 1 tl absint
 • ijsblokjes
 • garnering schil (zeste) van citroen

Instructies
 

 • Koel je glas voor door er ijsblokjes in te doen (deze haal je uit het glas voor het inschenken van de cocktail) of zet het glas kort in de vriezer.
 • Vul de shaker met de gin, triple sec, lillet blanc en het citroensap. Vul de shaker voor 2/3e met ijsblokjes en shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden.
 • Schenk de cocktail uit, zonder ijs met behulp van een strainer/zeefje, in het voorgekoelde glas.
 • Voeg 1 tl of 1 barspoon absint toe aan de cocktail, je hoeft dit niet door te roeren.
 • Schil een deel van de citroenschil met een dunschiller of een scherp mes. Rol de schil om je vinger en doe het in het glas.
 • Cheers!
Trefwoord gin, citroen, triple sec, lillet blanc, absint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Scroll naar boven