eastern standard cocktail

Eastern Standard cocktail

Eastern Standard cocktail met gin, komkommer, limoen en munt. Fris en zacht! Bekijk hier het recept.

Eastern Standard cocktail

Een heerlijke frisse en zachte cocktail met gin, komkommer, limoen en munt. Een fantastische smaakcombinatie die nog lekkerder is met het gebruik van Roku Gin.

Dit is een Japanse gin die iets bloemigs en fris heeft. Omdat de gin de enige spirit/drank is die je gebruikt in deze cocktail, kan ‘ie maar beter goed zijn, toch? Je kunt ook een andere gin gebruiken natuurlijk, zorg er dan voor dat deze een beetje fris is en wat citrustonen heeft. Dan wordt de cocktail het lekkerst! De Roku gin kun je natuurlijk ook gebruiken om een keer een lekkere Gin & Tonic mee te maken.

Ik houd erg van frisse cocktails, misschien was je dat al opgevallen :). In deze cocktail is dat zeker het geval. De komkommer, limoen en munt doen het heel goed samen. Samen met de gin heb je daardoor een frisse en droge cocktail. Je geeft de cocktail ook iets zoets door de toevoeging van suikersiroop.

Suikersiroop

En die suikersiroop, die maak je natuurlijk makkelijk zelf! Je kunt het ook kopen maar als je het mij vraagt, is dat een beetje zonde van je geld. Voor een fles suikersiroop betaal je al snel €10,- terwijl zelf maken echt zo gepiept is. Het is niet meer dan een deel suiker oplossen in een deel water, that’s it! Voor deze cocktail gebruik je een siroop met een 2:1 verhouding. Dat wil zeggen, 2 delen suiker oplossen in 1 deel heet water. Je hebt het echt zo gemaakt!  Check hier hoe je suikersiroop maakt, hoe je het snel laat afkoelen en hoe je het goed kunt bewaren.

Ik was een beetje in een Aziatische flow de laatste tijd. Er kwamen veel Aziatische borrelhapjes voorbij en ook mocht een cocktail met deze Roku Gin niet ontbreken. Ik had al in mijn hoofd dat het iets met komkommer en limoen moest worden en in mijn research kwam ik de Eastern Standard cocktail tegen op Diffords Guide

Zowel de site en het boek van Difford raadpleeg ik graag als ik zoek naar inspiratie, verhoudingen of gewoon cocktail-nerd-stuff. Ik kan hele vrijdagavonden invullen met lezen over cocktails, technieken en ingrediënten. Verder heb ik wel een leven, hoor :). Anyway, ik heb de Eastern Standard cocktail iets aangepast in verhoudingen en wat uitgebreider voor je uitgeschreven.

Eastern Standard

Tip! Check de kortingscode onderaan de pagina en bestel je flessen online!

 
 • 3 plak komkommer
 • 6 blaadjes munt
 • 50 ml Roku Gin (of andere zachte frisse gin)
 • 15 ml limoensap (vers)
 • 10 ml suikersiroop 2:1
 • 1 lint komkommer (om te garneren)
 • ijsblokjes

Shaker / strainer of zeefje / muddler / fancy glas

 1. Als je de suikersiroop zelf maakt, start daar dan mee. Los 2 delen (fijne) kristalsuiker op in 1 deel heet water. Roer tot de suiker is opgelost. 

 2. Koel je glas voor door er wat (crushed) ijs in te doen of het in de vriezer te zetten.

 3. Snijd een lint van de komkommer met een kaasschaaf of een dunschiller, dit is de garnering. Snijd van de overige komkommer 3 plakjes van ongeveer 1 cm dik en snijd die plakjes weer door de helft.

 4. Doe de komkommer in je shaker en stamp fijn met een muddler of een lepel.

 5. Kneus de blaadjes munt met je handen (je muddelt ze niet omdat je maar een klein beetje frisheid nodig hebt) doe in de shaker samen met de gin, limoen en suikersiroop.

 6. Vul je shaker met flink wat ijs en shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden. Zo is je cocktail goed vermeng en goed koud.

 7. Schenk je cocktail uit in je voorgekoelde glas met behulp van een strainer of een zeefje.

 8. Rol de lint komkommer op, maak eventueel vast met een prikker en garneer.

 9. Cheers!

 
Bekijk hier de printversie van dit recept.

Ga jij deze Eastern Standard cocktail maken, heb je het gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!
eastern standard cocktail-3
eastern standard cocktail

Eastern Standard

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 cocktail

Ingrediënten
  

 • 3 plak komkommer
 • 6 blaadjes munt
 • 50 ml Roku Gin (of andere zachte frisse gin)
 • 15 ml limoensap vers
 • 10 ml suikersiroop 2:1
 • 1 lint komkommer om te garneren
 • ijsblokjes

Shaker / strainer of zeefje / muddler / fancy glas

  Instructies
   

  • Als je de suikersiroop zelf maakt, start daar dan mee. Los 2 delen (fijne) kristalsuiker op in 1 deel heet water. Roer tot de suiker is opgelost. Bekijk het recept voor suikersiroop op Borrels & Bites.
  • Koel je glas voor door er wat (crushed) ijs in te doen of het in de vriezer te zetten.
  • Snijd een lint van de komkommer met een kaasschaaf of een dunschiller, dit is de garnering. Snijd van de overige komkommer 3 plakjes van ongeveer 1 cm dik en snijd die plakjes weer door de helft.
  • Doe de komkommer in je shaker en stamp fijn met een muddler of een lepel.
  • Kneus de blaadjes munt met je handen (je muddelt ze niet omdat je maar een klein beetje frisheid nodig hebt) doe in de shaker samen met de gin, limoen en suikersiroop.
  • Vul je shaker met flink wat ijs en shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden. Zo is je cocktail goed vermeng en goed koud.
  • Schenk je cocktail uit in je voorgekoelde glas met behulp van een strainer of een zeefje.
  • Rol de lint komkommer op, maak eventueel vast met een prikker en garneer.
  • Cheers!
  Trefwoord gin, komkommer, limoen, munt, roku

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Recipe Rating
  Scroll naar boven