collins cocktail

Collins met oude jenever

Collins is een klassieker onder de cocktails. Hij oogt onschuldig maar na twee van deze drankjes denk je daar wel anders over. De mix van oude jenever, citroen, suikerwater en bruiswater is bij mij favoriet. Check hier het recept.

 

Collins

Een klassieke cocktail. Soms is het leuk om een hele nieuwe cocktail te verzinnen en te experimenteren met smaken. En soms, is dat helemaal niet nodig en moet je gewoon iets wat goed is, niet willen veranderen. Zo is het ook met de Collins. De ingrediënten zijn niet ingewikkeld, de methode om deze cocktail te maken ook niet. Hij ziet er onschuldig uit met zijn frisse citroengele kleur. Maar laat je niet misleiden, want we shaken 60ml oude jenever van By the Dutch mee in deze cocktail. En dat is nou net waardoor dit drankje in mijn favorietenlijstje is gekomen.

 

Hollands glorie

Ik heb een voorliefde voor Nederlandse dranken. Ik schreef al eens mijn Ode aan jenever (die lees je hier). En maakte al eens een romige Snowball cocktail met advocaat van By the Dutch.

collins cocktail

Opnieuw mocht ik aan de slag met By the Dutch en dit keer met de oude jenever. De ‘Old Genever’ die ik voor de Collins heb gebruikt heeft genuanceerde, kruidige en licht moutige smaken met kenmerken van jeneverbes, anijs, sinaasappelschil, kruidnagel, kaneel en komijn. De krachtige smaak van de jenever is een mooie tegenhanger met het frisse van de citroen.

COLLINS

 • 60 ml By the Dutch oude jenever
 • 30 ml citroensap
 • 15 ml suikerwater
 • top af met bruiswater
 • ijsblokjes
 • Glas: longdrink
 • Methode: shake
 • zeef of fine strainer
 • Garnering: citroenschijf of partje
 1. Maak het suikerwater door 1 deel water met 1 deel suiker te verwarmen in een pannetje tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen voor gebruik. Je kunt meer maken dan je nodig hebt en dit bewaren in een schone fles.

 2. Snijd de citroen en pers 30 ml sap. 

 3. Meng in een shaker de oude jenever, citroensap en het suikerwater met ijsblokjes. Shake ongeveer 12 seconden krachtig.

 4. Vul je longdrinkglas met ijsblokjes. Zeef de cocktail hier over uit en top af met bruiswater.

 5. Garneer met een partje citroen of citroenschijfje.

 

collins cocktail
Na een dag hard werken, kinderen heen-en-weer sleuren, koken en kilo’s was wegstrijken, is dit een cocktail waar ik naar uit kan kijken. Fris, mét ballen.

 

Ben je benieuwd wat By the Dutch nog meer in het assortiment heeft? Check hier de website.

 

Meer cocktailinspiratie? Dat vind je hier. Liever geen alcohol? Iedere maand plaats ik een mocktail, het overzicht hiervan vind je hier.

 

Cheers!

Marcella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Scroll naar boven