Pindasaus
Bites,  Dip it

PINDASAUS – DIP IT

Pindasaus, een saus die in Nederland niet mag ontbreken tijdens de BBQ. Zelf maken is supermakkelijk, wist je dat al? Check hier het recept!

Pindasaus, geen Hollandse bbq die zonder kan. Toch is dit het onderdeel dat ik vaak vergeet te kopen als ik een bbq organiseer. Ik ben meer bezig met de salades, het vlees, brood en de smeersels. Ik vind het altijd leuk om alles zelf te maken, óók de sauzen.

Naast de bekende knoflooksaus maak ik ook graag zelf de pindasaus. Nou, eigenlijk is het meestal noodgedwongen omdat ik ‘m gewoon vergeet te kopen. Zelf gebruik ik bij een bbq liever helemaal geen saus. Ik vind het altijd zonde van de marinades en de smaken van het vlees of de vis. Mijn tafelgenoten denken daar meestal anders over, vandaar dat de pindasaus niet mag ontbreken. Gelukkig heb ik alle ingrediënten meestal wel al in huis en is het snel gemaakt!

Deze saus maak ik met pindakaas, kokosmelk, sambal en ketjap. Je kunt ‘m zo pittig maken als je zelf wilt, voeg dan gewoon nog wat sambal toe.

Pindasaus

PINDASAUS

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Porties: 4

Ingrediënten

 • 1 sjalotje
 • 1 of 2 teentjes knoflook
 • 2 cm verse gember
 • 120 gram pindakaas
 • 100 ml kokosmelk
 • 40 ml ketjap manis
 • 2 tl sambal
 • olijfolie
 • steelpannetje, garde

Instructies

 • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.
 • Fruit de sjalot, knoflook en gember in een beetje olie in een steelpannetje op middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten.
 • Voeg nu de pindakaas, kokosmelk en ketjap manis toe. Roer door met een garde tot het een gladde saus is.
 • Voeg de sambal toe en roer door. Check of je 'm zo pittig genoeg vindt. Voeg eventueel nog een theelepel sambal toe.

Je kunt de pindasaus van te voren klaarmaken en weer opnieuw opwarmen als je het nodig hebt, wel zo handig!

De aankomende weken kun je op Borrels & Bites meer lekkere BBQ-recepten vinden. Ik begin volgende week met een recept van mijn moeder!

Opzoek naar meer dips? Je bent op het goede adres, ik wijd een hele rubriek aan de lekkerste dips en smeersels, die vind je hier!

Zomerse drankjes voor bij de BBQ vind je hier, ook alcoholvrije drostlessers!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating
%d bloggers liken dit: