Bladerdeeghartjes met brie en rode pesto
Bites,  Hartige hapjes

Bladerdeeghartjes met brie en rode pesto

Bladerdeeghartjes met brie en rode pesto. Een heerlijk borrelhapje! Check hier het recept.

Bladerdeeghartjes met brie en rode pesto

Oh la la! Liefde gaat door de maag, zeggen ze. En ik kan mij daar volledig bij aansluiten want ik kan erg blij worden van lekker eten. Vooral als het gemaakt is van bladerdeeg met brie en rode pesto 🙂

Deze hartjes zijn lekker en erg leuk om te geven – of te krijgen – met valentijnsdag of bijvoorbeeld moederdag. Warm, knapperig met zachte warme brie en smaakvolle rode pesto, als je daar geen harten mee kunt winnen, dan weet ik het ook niet meer.

Het bladerdeeg dat ik gebruikt heb voor dit recept is koelvers bladerdeeg. Je vindt het in het koelschap in de supermarkt. Erg handig, want je hoeft het niet te ontdooien zoals bij de diepvries variant. Wel moet je het even 5 minuten op kamertemperatuur laten komen, anders gaat het misschien scheuren. Ook fijn aan dit bladerdeeg, is dat je meteen een hele plaat hebt. Ik ben fan! Je kunt ook diepvries bladerdeeg gebruiken, begin dan iets eerder om het op temperatuur te laten komen en plak de vierkantjes aan elkaar om een rechthoek te maken.

De rode pesto. Mijn tip, maak ‘m zelf! Het is echt zo veel lekkerder en je hebt het zo gemaakt. Nadeel, je wil nooit meer anders. Bekijk hier het recept van de rode pesto. Natuurlijk kun je het ook gewoon kopen in de winkel. Wel raad ik je aan om dan een pesto te zoeken die verser is dan die in een potje. Soms heeft de slager, de bakker of de kaasboer ook wel eens verse pesto staan, die is vaak veel lekkerder. Ga je toch voor een potje, helemaal prima. Het wordt evengoed superlekker!

En dan de brie, een fijne smeuige toevoeging aan deze bladerdeeghartjes. Omdat je de brie mee rolt in de bladerdeeg is het handig dat je de brie in zo dun mogelijke plakken snijdt. Dit gaat gemakkelijker als je een scherp mes gebruikt en deze even verhit onder een hete kraan. Maak het mes eerst droog en zo kun je gemakkelijk door de brie heen glijden. 

Bekijk de Reel op mijn Instagram pagina om een voorbeeld te zien van hoe ik de bladerdeeghartjes gemaakt heb.

Bladerdeeghartjes met brie en rode pesto-2


Bladerdeeghartjes met brie en rode pesto

 

 

 
 1. Maak de rode pesto volgens het recept

 2. Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast en laat ongeveer 5 minuten op temperatuur komen voor je de rol uitrolt.

 3. Rol de bladerdeeg uit. Als het goed is zit er papier omheen, dit is meteen het bakpapier.

 4. Smeer de bladerdeeg helemaal in met de rode pesto.

 5. Snijd de brie in hele dunne plakken. Om dit makkelijker te doen, kun je eventueel je mes verhitten onder de hete kraan, maak het mes eerst droog en snijd gemakkelijk door de brie.

 6. Bepaal het midden van de breedte van de plak bladerdeeg, je gaat het bladerdeeg aan twee kanten oprollen, zo maak je het hartje. Dit maakt het makkelijker om te zien wanneer je in het midden bent. (check eventueel de Reel op Instagram om te zien hoe ik het gemaakt heb.)

 7. Rol aan de korte kant het bladerdeeg een klein stukje op. Leg een paar plakken brie langs het opgerolde deel – over de hele breedte – en rol een stukje verder. Leg dan nog een keer een paar plakken -weer over de hele breedte – en rol verder tot je op de helft van de plak bladerdeeg bent. Doe dit ook met de andere helft van het bladerdeeg zodat je twee rolletjes tegenelkaar hebt.

 8. Verpak de rol in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Dit maakt het snijden makkelijker en zo behoudt het zijn vorm.

 9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

 10. Pak de rol uit na het koelen en snijd in plakken van ongeveer 3 cm. Je kunt ongeveer 10 plakken uit de rol halen. Maak van ieder plakje en hartje door het midden bij elkaar te knijpen, dit is het puntje van het hart.

 11. Leg de plakken op de bakplaat met bakpapier, zorg ervoor dat het ietsjes uit elkaar ligt.

 12. Bak voor ongeveer 10-15 minuten tot de hartjes goudbruin zijn en knapperig.

 13. Rasp er eventueel wat Parmezaanse kaas over de bladerdeeghartjes.

 
Bekijk hier de printversie van dit recept.


Ga jij dit recept maken, heb je het gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!
Bladerdeeghartjes met brie en rode pesto
Bladerdeeghartjes met brie en rode pesto

Bladerdeeghartjes met brie en rode pesto

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
rusttijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

 • 1 rol koelvers bladerdeeg
 • 4 el rode pesto - zelfgemaakt of gekocht
 • 100 gram brie
 • bakplaat met bakpapier

Instructies
 

 • Maak de rode pesto volgens het recept. Heb je het gekocht, ga dan meteen door naar de volgende stap.
 • Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast en laat ongeveer 5 minuten op temperatuur komen voor je de rol uitrolt.
 • Rol de bladerdeeg uit. Als het goed is zit er papier omheen, dit is meteen het bakpapier.
 • Smeer de bladerdeeg helemaal in met de rode pesto.
 • Snijd de brie in hele dunne plakken. Om dit makkelijker te doen, kun je eventueel je mes verhitten onder de hete kraan, maak het mes eerst droog en snijd gemakkelijk door de brie.
 • Bepaal het midden van de breedte van de plak bladerdeeg, je gaat het bladerdeeg aan twee kanten oprollen, zo maak je het hartje. Dit maakt het makkelijker om te zien wanneer je in het midden bent. (check eventueel de Reel op Instagram om te zien hoe ik het gemaakt heb.)
 • Rol aan de korte kant het bladerdeeg een klein stukje op. Leg een paar plakken brie langs het opgerolde deel - over de hele breedte - en rol een stukje verder. Leg dan nog een keer een paar plakken -weer over de hele breedte - en rol verder tot je op de helft van de plak bladerdeeg bent. Doe dit ook met de andere helft van het bladerdeeg zodat je twee rolletjes tegenelkaar hebt.
 • Verpak de rol in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Dit maakt het snijden makkelijker en zo behoudt het zijn vorm.
 • Verwarm de oven voor op 200 °C.
 • Pak de rol uit na het koelen en snijd in plakken van ongeveer 3 cm. Je kunt ongeveer 10 plakken uit de rol halen. Maak van ieder plakje en hartje door het midden bij elkaar te knijpen, dit is het puntje van het hart.
 • Leg de plakken op de bakplaat met bakpapier, zorg ervoor dat het ietsjes uit elkaar ligt.
 • Bak voor ongeveer 10-15 minuten tot de hartjes goudbruin zijn en knapperig.
 • Rasp er eventueel wat Parmezaanse kaas overheen.
Trefwoord bladerdeeg, brie, hapje, hartjes, moederdag, rode pesto, valentijn

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating