watermeloen cocktail munt en limoen

Watermeloen cocktail met munt en limoen

Watermeloen cocktail. Een heerlijke frisse, zomerse cocktail met verse watermeloen, munt, limoen en bruiswater. Makkelijk om te maken! Lees het recept hier.

Watermeloen cocktail met munt en limoen

Wat een lekkere zomerse cocktail is dit! Verse watermeloen, munt en limoen, dit is gewoon zo’n goede combinatie. De ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te verkrijgen en om het te maken heb je geen fancy cocktail gear nodig. Alleen een blender en een (lange) lepel.

 

Ik geef je hieronder nog even wat tips & tricks zodat jij het beste resultaat krijgt!

 

 • Gebruik een kleine watermeloen. Ik kocht die van mij bij Lidl, dit is een watermeloen ‘zonder pitten’. Niet helemaal waar, er zitten wel wat pitten in maar het is wel aanzienlijk minder dan zo’n hele grote. Wat ook fijn aan deze watermeloen is, is dat hij niet ’te waterig’ is. Hij is mooi vlezig en lekker zoet. Ook geeft deze een soort schuimend laagje als ‘ie geblend is. Kies dus echt voor een kleine watermeloen!
 • Kan ook als mocktail – alcoholvrij. Deze cocktail is eigenlijk begonnen als mocktail, zonder alcohol dus. Dan is ‘ie ook erg lekker dus laat de rum weg als je een keer geen alcohol wil of kunt drinken.
 • Kneus de munt in je hand, je hoeft het niet te muddlen. Zo krijgt je drankje een subtiele frisse smaak en verkom je dat het een bittertje krijgt. Dat gebeurt namelijk als je munt te lang muddelt.
 • Voor de rum heb ik de Havana Club 3Y gebruikt. Een fijne toegankelijke rum met een subtiele citrus. Perfect voor deze cocktail!

 

cocktail watermeloen munt limoen

oneUNIT cocktail competition

Misschien heb je het gevolgd op Instagram, misschien helemaal niet maar met deze cocktail heb ik meegedaan aan de oneUNIT cocktail competition. One unit, misschien zegt het je niets, daarom een kleine uitleg.

 

Met deze competitie, die er is voor de professionals en voor de home bartenders (ik dus) wordt er meer bewustwording gecreëerd voor het bewust omgaan met alcohol. Het hoeft namelijk niet altijd een Long island iced tea te zijn. Je kunt ook met minder alcohol een goede cocktail maken, die mega lekker is!

 

One unit staat voor 12.5 ml op basis van 100% alcohol. Klinkt heel heftig maar omgerekend is dat dus bijvoorbeeld 30 ml rum, zoals in deze cocktail is gebruikt! De rekensom zal ik je besparen, maar dan heb je een beetje een idee.

 

Of ik gewonnen heb? Nope 🙂 Ik belandde namelijk tussen de professionals omdat er te weinig home bartenders waren aangemeld. Dat maakte het wel nóg spannender maar goed, ik was er nu toch! Ik mocht mijn verhaal doen, achter een profi bar, de cocktail maken en superleuke mensen ontmoeten. En met superleuk bedoel ik ook supergetalenteerd en inspirerend!

 

En hoewel ik niet officieel gewonnen heb, voelt dat toch wel een beetje zo. Ik ben namelijk uitgenodigd om gastjury te zijn tijdens de oneUNIT Finale tijdens Horecava. (WAUW!) En daar heb ik nu al heel veel zin in! 

Watermeloen cocktail met munt en limoen

Tip! Check de kortingscode onderaan de pagina en bestel je flessen online!

Ijsblokjes

Glas: Low ball (laag breed glas)

Blender

 1. Blend de watermeloen tot een sap.

 2. Neem 6 blaadjes verse munt, houd de toppen van de munt over voor de garnering. Kneus de blaadjes even in je hand, zo komt er meer smaak vrij. Doe het in het glas.

 3. Pers 20 ml limoensap en doe dit in het glas. Voeg de 30 ml rum toe en vervolgens 1 tl agave siroop. Roer dit alles door tot het goed gemengd is. Voor de mocktail laat je de rum uiteraard weg.

 4. Doe ijsblokjes in het glas en roer nogmaals zodat de cocktail gekoeld wordt en het glas en de ijsblokjes een soort coating krijgt van het lekkere cocktailmengsel!

 5. Blend nog een keer de watermeloen en voeg vervolgens 100 ml toe aan het glas. Roer dit nog een keer door.

 6. Top af met bruiswater.

 7. Garneer met de munttoppen en een stukje meloen. Je kunt ook het bolletje maken zoals ik heb gedaan, gebruik hiervoor een bolletjeslepel/meloenschep.

 
Check hier de printversie van het recept.

Tony Watermelony

Zo heet deze cocktail officieel. Speciaal gemaakt voor mijn lieve vriendin Tonnie, die hartstikke zwanger is/was en wel een borrel kon gebruiken. Maar ja die ‘borrel’ moest natuurlijk wel alcoholvrij zijn. 

 

De cocktail begon dan ook als mocktail en is dus ook heel lekker zonder alcohol! Ik wilde speciaal voor haar een lekker drankje maken en vroeg haar of ze nog bijzondere zwangerschaps cravings had, ‘ik eet iedere dag watermeloen’. Ok, watermeloen it is! Het moest een gezellige, frisse cocktail worden, en dat is gelukt! De verse munt en limoen gaat goed samen met de watermeloen en door het toevoegen van bruiswater wordt ‘ie extra feestelijk. Een feestje in een glas!

Sharing = Caring 🧡

Ga jij dit recept maken, heb je ‘m gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

 

Cheers!

Marcella

 

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!
watermeloen cocktail munt en limoen

Watermeloen cocktail met munt en limoen

Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 cocktail

Ingrediënten
  

 • 150 gram watermeloen (zie tip!)
 • 2 takjes verse munt
 • 20 ml vers limoensap
 • 30 ml rum - Tip: Havana club 3Y Optioneel
 • 1 tl agave siroop
 • top af met bruiswater

Ijsblokjes

  Glas: Low ball (laag breed glas)

   Blender

    Instructies
     

    • Blend de watermeloen tot een sap.
    • Neem 6 blaadjes verse munt, houd de toppen van de munt over voor de garnering. Kneus de blaadjes even in je hand, zo komt er meer smaak vrij. Doe het in het glas.
    • Pers 20 ml limoensap en doe dit in het glas. Voeg de 30 ml rum toe en vervolgens 1 tl agave siroop. Roer dit alles door tot het goed gemengd is. Voor de mocktail laat je de rum uiteraard weg.
    • Doe ijsblokjes in het glas en roer nogmaals zodat de cocktail gekoeld wordt en het glas en de ijsblokjes een soort coating krijgt van het lekkere cocktailmengsel!
    • Blend nog een keer de watermeloen en voeg vervolgens 100 ml toe aan het glas. Roer dit nog een keer door.
    • Top af met bruiswater.
    • Garneer met de munttoppen en een stukje meloen. Je kunt ook het bolletje maken zoals ik heb gedaan, gebruik hiervoor een bolletjeslepel/meloenschep.
    Trefwoord limoen, munt, rum, watermeloen

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Recipe Rating
    Scroll naar boven