mimosa

Mimosa cocktail

Mimosa cocktail, dé brunch cocktail als je het mij vraagt. Cointreau, sinaasappelsap en bubbels. Check hier het recept!

Mimosa – dé perfecte brunch cocktail

Mimosa cocktail, perfect als brunch cocktail. Een ander moment van de dag mag natuurlijk ook! De Mimosa is een klassieke cocktail en er zijn veel variaties op. Het recept hier is redelijk basis en daarom juist goed én ook nog eens makkelijk te maken. 

 

Ik deel deze cocktail vlak voor de paasdagen, juist omdat het zo goed past bij een paasbrunch. Het is fris door de sinaasappelsap, zoet door de Cointreau en boozy door de bubbels. De kleur helpt natuurlijk ook mee, want een gele cocktail op de paastafel misstaat niet!

 

De ingrediënten voor deze cocktail zijn makkelijk te verkrijgen. Een sinaasappel heb je vaak wel in huis en een flesje bubbels staat ook nog wel eens in de voorraadkast. Cointreau is een likeur die ik je ook aanraadt om in huis te halen. Ik gebruik het zelf vaak in mijn cocktails en je vindt het vaak terug in klassieke cocktailrecepten. Cointreau is een sinaasappellikeur, dan snap je meteen waarom je deze terugvindt in deze Mimosa cocktail.

 

‘Mimosa’s for breakfast!’

 

De Mimosa is heel lang een beetje een ‘stoffige’ cocktail geweest. Ouderwets en niet cool. Gelukkig zien we ‘m steeds vaker op cocktailkaarten in Horeca voorbij komen. Daar word ik heel enthousiast van want dit is een -altijd-goed-cocktail en mag daarom niet vergeten worden. Helemaal blij word ik als ik deze cocktail tegenkom bij het ontbijt- of brunchgedeelte op een menukaart. ‘Mimosa’s for breakfast!’.

Als ik een weekendje weg ben met mijn vriend of vriendinnen is het ontbijt toch wel een hoogtepunt. Ik zoek online naar de beste ontbijtspots en browse door de menukaarten. Wat doorslaggevend is in mijn keuze, als ik op de menukaart Eggs benedict, Mimosa en een een goede cappuccino kan vinden, ben ik om. Als je tips hebt waar ik dit allemaal kan krijgen (ooit, als alles weer open is), laat het dan vooral weten!

mimosa cocktail

Mimosa cocktail

Tip! Check de kortingscode onderaan de pagina en bestel je flessen online!

Dunschiller

Glas: Flute

 1. Schil met een dunschiller (of kaasschaaf) de schil van de sinaasappel. Snijd het witte aan de binnenkant zo veel mogelijk weg.

 2. Voor de paashaasoren, snijd de schil in een rechthoek met afgeronde hoeken. Vouw de schil kruislings dubbel, zodat de ‘oren’ een beetje kruizen. Houd vast en maak een inkeping bij de vouw zodat je het straks op het glas kunt zetten.

 3. Schenk een deel bubbels in het glas.

 4. Schenk nu de Cointreau erbij.

 5. Doe de sinaasappelsap in het glas.

 6. Top af met de overige bubbels.

 7. Garneer en cheers!

  Check hier de printversie voor dit recept.

 
 

Ga je deze cocktail maken, of heb jij een eigen Mimosa recept? Laat vooral weten in de comments! 

Volg Borrels & Bites op Instagram en mis niks.

Cheers!

mimosa

Mimosa cocktail

De brunch cocktail met sinaasappel, cointreau en bubbels
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Samenstellen
Porties 1 cocktail

Ingrediënten
  

 • 15 ml Cointreau
 • 45 ml Vers sinaasappelsap
 • Bubbels: Cava of Champagne

Dunschiller

  Glas: Flute

   Instructies
    

   • Schil met een dunschiller (of kaasschaaf) de schil van de sinaasappel. Snijd het witte aan de binnenkant zo veel mogelijk weg.
   • Voor de paashaasoren, snijd de schil in een rechthoek met afgeronde hoeken. Vouw de schil kruislings dubbel, zodat de 'oren' een beetje kruizen. Houd vast en maak een inkeping bij de vouw zodat je het straks op het glas kunt zetten.
   • Schenk een deel bubbels in het glas.
   • Schenk nu de Cointreau erbij.
   • Doe de sinaasappelsap in het glas.
   • Top af met de overige bubbels.
   • Garneer en cheers!
   Trefwoord brunch, bubbels, cointreau, sinaasappel

   Laat een reactie achter

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Recipe Rating
   Scroll naar boven