cocktail candy

Cocktail Candy

Cocktail candy. Ja, je leest het goed. Cocktail snoep! Lees verder voor meer info.

Cocktail Candy

The best of both worlds, snoep en cocktails. Het is samengekomen in deze heerlijke snoepjes van Smith & Sinclair in de smaken van de signature cocktails van Flying Dutchmen Cocktails en Dutch Courage. Ja inderdaad, de must visit cocktail barren van cocktail legends Tess Posthumus en Timo Janse. Als je er nog niet bent geweest, doe dat vooral! Over deze barren misschien later meer, we gaan het nu hebben over snoep!

cocktail candy

Ik ontmoette Tess en Timo tijdens een cocktail event en na veel lullen over drank en cocktails vroeg Timo of ik het leuk zou vinden om naar de lancering van ‘iets nieuws’ te komen. Ja. Duh. Als deze mensen je vragen om naar een lancering te komen, dan kom je. Al zou het om een boterham met pindakaas gaan. Je gaat. Maar dat ging het niet, het ging om iets veel beters. Cocktail candy!

Ik ging naar Dutch Courage in Amsterdam, was daar veel te vroeg maar kreeg daardoor wel de eerste cocktail. Early bird catches the cocktail, of zo. Ik kreeg de signature cocktail, Dutch Courage met Bols Genever Barrel aged, Swinckels’ Superior Bier siroop, Bittere Lijdenstroost likeur, citroen, hop-olie en sea salt solution. En het Nederlandse vlaggetje dat aan de steel van het glas zit, ruikt naar sinaasappel. Niet. Normaal. Lekker.

En deze cocktail, is er dus in snoepvorm! Het zijn gesuikerde gummy’s vol van smaak. Ze hebben echt de bijzondere spirits, kruiden, fruit en smaken gebruikt bij het creëren van de snoepjes inclusief de alcohol. Ja ja, deze 2-haps-snoepjes bevatten 5% alcohol per stuk. Je hoeft dus niet te delen met de kinderen, meer voor jou!

cocktail candy

Ik mocht de signature cocktails proeven samen met het snoepje, en echt waar, dit kom zo goed overeen! 

Net zoals de cocktails is ook de verpakking tres sophisticated. Ik houd zo van dit soort details! Een prachtig matte verpakking in de ingetogen kleuren blauw en groen, die passen bij de 2 bijbehorende barren. Je schuift het doosje uit aan een lipje en vindt daar 10 individueel verpakte snoepjes in 2 smaken. Ook de verpakkingen van de snoepjes zelf zijn weer prachtig. Wat een cadeautje dit!

cocktail candy

In de Flying Dutchmen Cocktails vind je de smaken Passionfruit mix en van de cocktail Flying Dutchmen met Bols Genever Barrel Aged, citroen, speculaas gum siroop, orange bitters en flower water. 

In de Dutch Courage vind je de smaken van de Dutch Courage cocktail (zoals eerder beschreven) en van de cocktail Bakkie Troost, een soort espresso martini, maar dan beter!

cocktail candy

Heb je dus een verjaardag, je eigen of die van iemand anders, is het moederdag, vaderdag, kerst, sinterklaas of houd je gewoon heel erg van snoep? Scoor deze cocktail Candy’s! Succes gegarandeerd. Ook heel leuk om deze snoepjes als garnering te gebruiken bij een cocktail, om te gebruiken bij een dessert of upgrade een lekker baksel met deze snoepjes!

Je kunt de snoepjes bestellen via de site van Flying Dutchmen Cocktails .

Dikke aanrader dus van deze #fangirl. Bij mij staan de doosjes met cocktail candy nu in de kast, te pronken tussen de drankflessen en mooie glazen. En net zoals mijn friet, I’m not sharing 🙂

 

Vragen of wil je hier iets over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

Meer cocktails? Check hier de recepten. Sla ook vooral de Bites pagina niet over met recepten van lekkere borrelhapjes.

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!
  • Ik schrijf dit artikel uit enthousiasme, word hier niet voor betaald en ontvang geen commissie op de verkoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven