Grapefruit salade-1

Grapefruit salade met munt

Grapefruit salade met munt. Een frisse salade als borrelhapje, dat kan! Check hier het recept.

Grapefruit salade met munt

Een heerlijke frisse salade met grapefruit, sinaasappel, munt en extra vierge olijfolie. Heerlijk om bij een barbecue te serveren of op je borrelplank.

Een salade verwacht je misschien niet heel snel op mijn blog, het is immers niet gefrituurd! Toch vond ik dat deze hier niet kon ontbreken, ik maak deze salade namelijk zelf ook vaak als borrelhapje. De grapefruit en sinaasappel is namelijk een hele goede tegenhanger voor hartige of vettige hapjes. Als je dus een uitgebreide borreltafel gaat voorbereiden, zet dan ook zeker een salade zoals deze erbij.

Lekker prikken in de stukjes fruit die op smaak zijn gebracht met extra vierge olijfolie, beetje zeezout en verse munt. Dan heb je meteen het idee dat je nog iets gezonds binnenkrijgt!

Erg lekker bij de grapefruit salade zijn deze Yufka rolletjes met lamsgehakt of (en!) deze Börek met aardappel en feta.

Een grapefruit snijden – tips!

De partjes uit de vrucht snijden is even een klusje in het begin, maar hoe vaker je het doet, hoe handiger je er in wordt! Het is niet moeilijk. Gebruik een goed mes en een snijplank en doe dit klusje met beleid. Ik snijd altijd eerst de boven- en onderkant eraf, dan kan ik ‘m stevig neerzetten. Daarna snijd ik de schil eraf. Dit wil je echt snijden en niet pellen. Als je de vrucht pelt, dan blijven de witte velletjes achter, die zijn nogal bitter en die wil je niet. Ook staat zo’n ‘schoon’ partje mooier op het bord. Snijd dus tot je geen wit meer ziet.

Dan ga je de partjes eruit snijden, ook dit doe je met een mes en niet met je handen, dat wordt een bende! Snijd de grapefruit langs de velletjes om de partjes eruit te snijden. De truc is om zo strak mogelijk langs de velletjes te snijden, dan heb je het mooiste resultaat. Maar nogmaals, oefening baart kunst!

Grapefruit salade munt

Grapefruit salade met munt

 • 2 grapefruit
 • 1 hand verse munt
 • 1 sinaasappel
 • 2 el olijfolie (extra vierge)
 • zeezout (naar smaak)
 1. Schil de grapefruit. Doe dit door eerst een stukje van de bovenkant en onderkant af te snijden. Zet de grapefuit rechtop en snijd de schil eraf van boven naar onder met een scherp mes. Zorg ervoor dat je geen wit meer ziet van de schil.

 2. Houd nu de grapefruit in je hand of leg op je snijplank en snijd de partjes uit de grapefruit. Snijd langs de vliesjes om de partjes los te halen. Zo zorg je ervoor dat je alleen het vruchtvlees lossnijdt, zonder velletjes of schil.

 3. Doe dit op dezelfde manier met de sinaasappel.

 4. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd dit in smalle reepjes.

 5. Leg de grapefruitpartjes en sinaasappelpartjes mooi neer op een bord. Schenk hier extra vierge olijfolie overheen en breng op smaak met wat zeezout.

 6. Garneer met de verse munt.

Klik hier voor de printversie van dit recept.

Ga jij dit recept maken, heb je ‘m gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!
Grapefruit salade munt
grapefruit salade munt

Grapefruit salade met munt

Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten
  

 • 2 grapefruit
 • 1 hand verse munt
 • 1 sinaasappel
 • 2 el olijfolie extra vierge
 • zeezout naar smaak

Instructies
 

 • Schil de grapefruit. Doe dit door eerst een stukje van de bovenkant en onderkant af te snijden. Zet de grapefuit rechtop en snijd de schil eraf van boven naar onder met een scherp mes. Zorg ervoor dat je geen wit meer zit van de schil.
 • Houd nu de grapefruit in je hand of leg op je snijplank en snijd de partjes uit de grapefruit. Snijd langs de vliesjes om de partjes los te halen. Zo zorg je ervoor dat je alleen het vruchtvlees lossnijd, zonder velletjes of schil.
 • Doe dit op dezelfde manier met de sinaasappel.
 • Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd dit in smalle reepjes.
 • Leg de grapefruitpartjes en sinaasappelpartjes mooi neer op een bord. Schenk hier extra vierge olijfolie overheen en breng op smaak met wat zeezout.
 • Garneer met de verse munt.
Trefwoord grapefruit, munt, olijfolie, salade, sinaasappel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Scroll naar boven