b52 shot

B52 – SHOT

B52 met Tia Maria, Baileys en Cointreau. Dit shotje heb ik heel wat keren gemaakt (en gedronken) tijdens mijn barvrouwcarrière. Je moet er even wat voor doen, maar dan heb je ook wat!

b52 shotEen beetje concentratie is wel handig als je een B52 maakt, dus maak dit niet té laat op de avond, want dan zal het misschien een rommeltje worden. Om de laagjes te krijgen gebruik je een barspoon of een koffielepeltje. Je creëert de laagjes door de likeur langzaam langs de bolle kant van het lepeltje te schenken.

Zijn de laagjes gelukt? Dan mag je het in de fik steken. Je drinkt het met een rietje, wees wel snel want anders is je rietje gesmolten. (dit heb ik te vaak zien gebeuren). Doordat je de B52 eerst aansteekt, wordt de smaak heftiger. Het shotje heeft zijn naam te danken aan een Amerikaanse B-52 bommenwerper. Dit begrijp je nadat je het gedronken hebt :).

Tip! Check de kortingscode onderaan de pagina en bestel je flessen online!

B52 SHOT

Shotglas

Barspoon of klein lepeltje

Lucifer of lange aansteker

Rietjes

  1. Schenk voorzichtig het eerste laagje Tia Maria in het glas. Een schenktuit helpt om de drank langzaam te schenken. Heb je die niet? Bedek dan met je duim de opening van de fles zodat het er niet te snel uitloopt. Gebruik deze methode ook voor de andere 2 dranken.

  2. Gebruik de bolle kant van de barspoon of het lepeltje om de Baileys te schenken. Zorg ervoor dat het lepeltje het eerste laagje net niet aanraakt en schenk de Baileys voorzichtig over de Tia Maria.

  3. Gebruik dezelfde methode voor de Cointreau, schenk deze uit tot de rand van het glas.

  4. Deel de rietjes uit en gebruik een lucifer of een lange aansteker om de B52 aan te steken

  5. Instrueer iedereen: Snel het rietje in het glas en snel drinken! Anders smelt je rietje 🙂

 

Smaak te pakken? Check de borrelspagina voor meer lekkere drankjes! Hapje erbij? Kijk dan hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven