dry january
Bites

10 mocktails voor dry january

10 mocktails voor Dry January, of je nu 100% meedoet, voor de helft of maar één keer. Hier vind je een selectie van lekkere mocktails

10 mocktails voor Dry January

Dry January is van start, de maand waarin we iets bewuster omgaan met alcohol. Dat mag ook wel, na zo’n decembermaand. Misschien doe jij een maandje mee, een paar dagen, een halve maand of één dag. Hier vind je een selectie van lekkere mocktails die je kunt maken!

Dry January is in het leven te roepen om bewuster om te gaan met alcohol. Hoeveel drink jij eigenlijk? Drink je bewust of tik jij makkelijk een fles wijn per avond leeg. Dit is niet het platform om jouw de les te lezen, want dat is niet gezellig. Wel hoop ik dat als je drinkt, je er van geniet. Alcohol drinken om dronken te worden, is zonde! Om meerdere redenen; je vergeet hoe lekker je drankje was, als teveel drinkt ben je de volgende dag de dupe en op lange termijn is het slecht voor je lijf en je hersenen.

Daarom is de mocktail ideaal. Je hebt evengoed een gezellig drankje maar niet de downsides van de alcohol. Gelukkig zijn er steeds meer alcoholvrije opties op de markt en is er steeds meer keuze uit alcoholvrij bier, wijnen en spirits. 

Wist je dat je op Borrels & Bites ook veel meer cocktails zonder alcohol kunt vinden? Kijk op de deze pagina voor nog meer recepten!

Ook met zelfgemaakte siropen kun je hele lekkere drankjes maken. Voeg wat bruiswater toe, veel ijsblokjes en garneer feestelijk met citroen, takjes munt of een sinaasappelschijfje.

Wat het belangrijkste is, maak er wat moois van! Want bij een mocktail in een gezellig glas en waar moeite voor is gedaan, dan heb je echt geen alcohol nodig.

ScroppiNO met rood fruit - alcoholvrij
Wil ik!
Smoothie acai, braam en banaan
Wil ik!
Mocktail witte stoofpeer
Wil ik!
Bramen tijm mocktail
Wil ik!
Frozen Mango BelliNO - Alcoholvrij
Wil ik!
CrodiNojito - Crodino met limoen en munt - alcoholvrij!
Wil ik!
Passion fruit VINADA
Wil ik!
Mango Madness mocktail - alcoholvrij
Wil ik!
Mocktail met gembershot, limoen en komkommer
Wil ik!
Zero zero Gin & Tonic - alcoholvrij
Wil ik!

Ga jij dit recept maken, heb je het gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!

Contact

Wil je iets van mij weten? Laat het weten via het contactformulier hieronder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *