Negroni
Borrels,  Sterke cocktails,  Cocktail

NEGRONI

Negroni! Deze vrijdag weer een nieuwe cocktail, en dit keer is ‘ie niet lullig. Heb je de Old Fashioned aan je voorbij laten gaan? Dan is dit misschien ook niet helemaal jouw categorie. Je kunt het natuurlijk ook zien als een uitdaging! (iets met, glas halfvol). Lees snel verder als je meer wilt weten over de Negroni!

 

De Negroni..

..is geen cocktail die je ff snel achterover tikt (enkele uitzonderingen daar gelaten). Je nipt deze cocktail, zo kun je wennen aan de krachtige smaken. Eerst proef je alcohol, dan bitters en daarna iets zoets. Een ware traktatie voor je smaakpapillen dus!

negroni

NEGRONI

Ijsblokjes

Schil van sinaasappel

Mixing glas of shaker

Strainer of zeefje

 1. Snijd met een dunschiller een strook van de sinaasappel.

 2. Gebruik een mixing glas (trés fancy) of een shaker en vul dit met ijs.

 3. Doe alle ingrediënten erin en roer met een barspoon of een lange lepel tot je mix goed koud is en er condens aan de buitenkant ontstaat.

 4. Vul je glas met nieuwe ijsblokjes en strain/zeef je cocktail hierover uit.

 5. Knijp de sinaasappelschil tussen je vingers boven het glas, zo spray je wat zest over de cocktail. Rol daarna de schil om een vinger zodat er een krul ontstaat en gebruik dit als garnering.

 6. Proost!

 

Het is één van mijn favoriete cocktails, dit is er een die je drinkt als je ‘m nodig hebt. Zoals een tijdje geleden toen ik met vriendinnen cocktails ging drinken in The 80’s in Hoorn. Het was een lange dag geweest en onderweg naar de cocktailbar was ik mijn cocktailmenu voor die avond alvast aan het bepalen. Dit zou geen strawberry Daiquiri-avond worden, ik begon met Whiskey Sour (2 stuks want die eerste gaat er altijd in als limonade) en eindigde met een Negroni. Precies what I needed! Wat een cocktail al niet met je kan doen he?

 

Negroni-tip: Laat iemand die een Mojito drinkt een slokje nemen van deze cocktail. Dan kun je lachen:)

Happy weekend!

NEGRONI

Voorbereidingstijd 5 minuten
Porties 1

Ingrediënten
  

 • 45 ml Dry Gin
 • 45 ml Rode Vermouth
 • 45 ml Campari

Ijsblokjes

  Schil van sinaasappel

   Mixing glas of shaker

    Strainer of zeefje

     Instructies
      

     • Snijd met een dunschiller een strook van de sinaasappel.
     • Gebruik een mixing glas (trés fancy) of een shaker en vul dit met ijs.
     • Doe alle ingrediënten erin en roer met een barspoon of een lange lepel tot je mix goed koud is en er condens aan de buitenkant ontstaat.
     • Vul je glas met nieuwe ijsblokjes en strain/zeef je cocktail hierover uit.
     • Knijp de sinaasappelschil tussen je vingers boven het glas, zo spray je wat zest over de cocktail. Rol daarna de schil om een vinger zodat er een krul ontstaat en gebruik dit als garnering.
     • Proost!

     Laat een antwoord achter

     Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

     Recipe Rating