hoe houd je kruiden vers
& MORE,  Weetjes

Hoe houd je kruiden vers – 6 Tips

Verse kruiden heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Ik gebruik het door het eten maar ook voor een drankje. Door de jaren heen heb ik veel tips verzameld over hoe je nou het beste je kruiden het langst vers kunt houden. Dit zijn de kruiden die ik zelf het meest gebruik, en zo houd ik ze vers!

Hoe houd je kruiden vers, nou zo! 6 tips

1. Munt

Altijd lekker in (bruisend) water, een cocktail of door een frisse salade. Je kunt je verse munt het beste in vochtig keukenpapier rollen en in de koelkast leggen. Leg het nooit in water, dan worden de blaadjes bruin.

2. Peterselie

Dit koop ik altijd in de Turkse supermarkt en op een of andere manier verkopen ze dit alleen per bosje formaat regenwoud, dus hier heb ik altijd te veel van. Bij mij staat de peterselie altijd in een klein glaasje water in de koelkast. Zo blijft het heel lang goed! Let wel goed op dat er geen blaadjes in het water staat, anders gaat het smetten (= smurrie).

3. Bieslook

Vind ik altijd handig om in huis te hebben. Daarom laat ik dit meestal in het zakje of bakje waar het in zit en leg ik het in de vriezer. Als ik het wil gebruiken, haal ik het op tijd uit de vriezer en laat ik het even op kamertemperatuur komen. Als je dit namelijk te snel snijdt, is het erg nat en dus lastiger te verwerken.

4. Koriander

Love it or hate it. Mensen die mij goed kennen weten dat ik het love, want dit krijg je sowieso in een gerecht als je bij mij komt eten. Ook koriander kun je het best in een glaasje water in de koelkast bewaren. Soms blijft het wel 2 weken goed! Let ook hier op, dat er geen blaadjes in het water zitten.

5. Salie

Heerlijk zacht kruid, zowel in textuur als in smaak. Heb je veel over? Je kunt het in de vriezer bewaren!

6. Tijm en rozemarijn

Deze kruiden hebben natuurlijk een hele andere smaak, maar je kunt ze wel op dezelfde manier bewaren. Namelijk in de vriezer!

Op deze manier heb je altijd verse kruiden in huis en als bonus heb je een gezellige koelkast gevuld met groene boeketjes.

Let’s keep it fresh! Woensdag staat er een frisse bite voor je klaar, zie ik je dan? Sharing is caring 🙂

Meer bites vind je hier! Ook de lekkerste borrel recepten heb ik hier voor je klaar staan.

Cheers!

Volg Borrels & Bites op Facebook en Instagram en mis niks!

hoe houd je kruiden vers

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *