AARDBEI BASILICUM MOCKTAIL

Aardbei basilicum mocktail. Een fris, alcoholvrij drankje, natuurlijk het lekkerst met Hollandse aardbeien van het seizoen. Check het recept!

Hollandse aardbeien, die ruik je. Als ik over de mark loop en de geur van aardbeien komt me tegemoet, dan weet ik dat het de goede zijn. Voor minder dan ‘land van herkomst: Holland’ ga ik niet. Deze mocktail is het allerlekkerst in het aardbeienseizoen. De basilicum geeft het een lekkere twist en door de pink pepper krijgt ‘ie iets heel licht kruidigs.

aardbei basilicum mocktail

PRINT

AARBEI BASILICUM MOCKTAIL

Voorbereiding 5 minuten
Aantal personen 1

DIT HEB JE NODIG

 • 5 Hollandse aarbeien
 • 6 blaadjes verse basilicum
 • 30 ml citroensap
 • 10 pink pepper korrels
 • Ijsblokjes
 • top af met koud water

Nodig: Shaker, Muddler, Strainer of klein zeefje

Glas: Longdrink

ZO MAAK JE HET

 1. Koel het glas voor door het even in de vriezer te zetten of door er ijsblokjes in te doen. Het ijs gooi je weg voor gebruik.

 2. Doe 4 aardbeien en 5 blaadjes basilicum in de shaker. (Je houdt dus 1 aardbei en 1 blaadje basilicum apart voor de garnering) Plet de pink pepper korrels in een vijzel of door ze plat te drukken met bijvoorbeeld een steelpan. Doe de pepper korrels bij de aardbeien en basilicum. Muddle dit (= pletten).

 3. Doe het citroensap erbij en shake dit (zonder ijs) voor ongeveer 12 seconden. Vul het glas met ijsblokjes en zeef het mengsel uit in het voorgekoelde glas. Misschien moet je een beetje helpen door met een lepel in het zeefje te roeren, zodat je al het sap gebruikt.

 4. Top af met koud water.

 5. Garneer met een aardbei en een blaadje basilicum.

Huh? Peper in je drankje? Have no fear, my friend. Deze pink pepper is niet zo scherp van smaak. Je kunt natuurlijk wat minder korrels gebruiken of je laat het gewoon helemaal weg.

Ga je deze mocktail maken? Deel het dan op Instagram en tag @Borrelsenbites, vind ik leuk 🙂 of laat een comment achter hieronder.

Fijn weekend!

Geef een reactie