LABNEH – DIP IT

Labneh is een dip waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt en je kunt er ontzettend veel mee variëren. Ik maakte het met Za’atar. Lees verder voor het recept!

Om Labneh te maken heb je weinig ingrediënten nodig, dus qua inkoop ben je snel klaar. Dat kan ik helaas niet zeggen over de bereiding. Je maakt het namelijk met dikke yoghurt die je moet laten uitlekken in een doek. Een soort hangop dus, maar dan niet als dessert maar als dip.

Ik heb de labneh afgemaakt met za’atar. Za’a’watteh? Za’atar is een heerlijk kruidenmengsel uit het Midden-Oosten en verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt. Je kunt ook andere kruiden gebruik om de labneh af te maken. Wat gerookte paprikapoeder eroverheen strooien is heerlijk, of gebruik granaatappelpitjes.

Het is lekker om op een (Turks) broodje te smeren, of om radijs, komkommer of bleekselderij in te dippen!

PRINT

LABNEH

Voorbereiding 10 minuten
Rusttijd 3 uur
Aantal personen 4

DIT HEB JE NODIG

  • 500 ml dikke yoghurt
  • 1 el olijfolie extra vergin
  • 2 tl za'atar

Zout

Brood om bij te serveren

komkommer - radijs - bleekselderij

kaasdoek of schone theedoek

vergiet

ZO MAAK JE HET

  1. Bekleed een vergiet of zeef met de kaasdoek of theedoek en zet het in een grote kom.

  2. Giet de yoghurt hierin en laat in 3 uur alle vocht eruit lekken.

  3. Dit is de labneh. Roer om en breng op smaak met zout. Doe het in een mooie schaal en strijk glad.

  4. Strooi de za'atar erover en besprenkel met olijfolie.

Het is zo simpel en dat zijn juist meestal de beste gerechtjes! Nadat ik dit een keer ergens gegeten had, ben ik opzoek gegaan naar het recept. Als je googlet kom je om in de recepten (zo heb je deze waarschijnlijk ook gevonden). In zo’n situatie duik ik meestal de ouderwetse, analoge boeken in. Dan ben je altijd zeker van een goed recept. Zo vond ik dit recept in (mijn bijbel) De Souk, een Libanees kookboek. Zeker een tip om toe te voegen aan je kookboekencollectie!

Zoek je er een lekker drankje bij? Check dan even deze pagina .

Wil je meer dips? Check dat dan hierlabneh recept

Geef een reactie